Ajour kliver in i en ny fas – välkommen nya skribenter!

Det är spännande att skapa något nytt. Vi hade aldrig kunnat förutspå den reaktion, den publikstorm och det intresse Ajour skulle väcka! Det har varit fantastiska tre månader, men också väldigt arbetsamma.

Något naivt hade vi nog, trots allas vår egen entusiasm inför detta, utgått från att vi skulle kunna bygga och utveckla vår sajt och idé lite i skymundan och bygga intresse efter hand.

I stället fick vi lansera vår sajt i Nyhetsmorgon, slog sjuka besöksrekord redan efter några veckor och blir ständigt creddade i media.
Det blev större än vad vi trodde och med det också hårdare press på oss att prestera.
Vi känner fortfarande att Ajour bara är i sin linda. Sajtens utveckling är fortfarande kraftigt eftersatt.
Till exempel är vår länk-idé fortfarande väldigt otydlig.
På sajtens förstasida finns en spalt där vi länkar till sådant vi tycker är viktigt, bra och relevant. Vår idé är att vi skriver när vi tycker att vi har något att tillföra – annars länkar vi till den som skriver bättre. Den principen behöver vi tydliggöra bättre. Vi uppdaterar oftare än vad man förstår och vad som syns. Vi kommer att testa lösningar för att det ska bli tydligare och också lättare att hitta i efterhand.

Vi behöver också tydliggöra att vi inte är en dagstidning. Vi är en prototyp, ett test, ett projekt. Vi har inget riskkapital i ryggen, inga ägare som ställer krav. Vi är inte en sajt i behov av förstasidestrafik – vår trafik kommer överhuvudtaget huvudsakligen från Facebook och Twitter. Vi får läsare när vi skriver, vi får läsare genom inlänkar.
Men hjälp så mycket läsare vi då får!

Vi läses av makthavare, mediechefer (som till och med hjälper till att buggtesta!) och märker både i vad andra skriver, utvecklar och säger att vi påverkar. Vi känner att det är ett ansvar. Som vi vill förvalta bättre än vad vi gjort.

Vårt nästa steg är därför att bredda skribentbasen. Därför har vi kontaktat några skribenter som vi tycker förtjänas höras mer, oftare och högre. Deras pennor, blick för samhälle, media och det som inte syns är viktiga. Deras perspektiv och kompetens behövs.
Därför är vi löjligt stolta över att i dag kunna presentera följande personer som nya skribenter för Ajour:
Ulf Bjereld
Marie ”Opassande Emma” Andersson,
Cherin Awad
Per-Ola Mjömark
Petra Jankov Picha
Tanvir Mansur

Sedan tidigare skriver våra grundare, Brian Einarsen och som tillskott på tekniksidan har vi även CSS-kodaren Jocke Gustin.

Vi hoppas kunna bli ännu fler i framtiden - både gästskribenter och återkommande skribenter!

Fortsätt följ oss – allra enklast via Twitter eller Facebook. Vi ska också försöka bli mer transparenta kring hur vi tänker kring sajten, Ajour, journalistik, affär och framtid. Det finns mycket att säga, mycket att utveckla, mycket att utmana.
Vi ser fram emot att fortsätta göra det!

/Emanuel, för Ajour