Blondinbella klär av sig på nya magasinomslaget

Bloggdrottningen Blondinbella har sedan ett tag drivit tidningen Egoboost magazine. Varje nummer poserar hon själv på omslaget och i senaste numret har hon kastat alla kläder.

Bakgrunden till näckandet är den löpsedel som skapades av Expressen i februari i år, då man rubricerade med att Blondinbella ”tjockmobbades” på grund av en semesterbild.  Ajour skrev om saken då.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip skriver själv:

 

I inledningsordet i magasinet utvecklar redaktionen kampanjidén.

”Vi på Egoboost magazine tänker inte ägna kampanjen Size me åt att säga att ”riktiga män älskar kurvor” eller ta till andra förlegade uttryck. (…) Size me är kampanjen som vill få oss att faktiskt reflektera över hur mycket energi, tid och tankekraft vi lägger på våra kroppar. Size me säger inte att man måste älska sin kropp till 200 procent, men vi behöver acceptera oss själva och inse att livet är för kort för att vi ska må dåligt över hur vi ser ut”

Blondinbella har själv bloggat om numret.

Uppdaterat: Men även om Blondinbellas magasin fokuserar på att variera synen på kroppsideal är reklamen runt omkring fortfarande lika enkelspårig. Vilket i sammanhanget skulle kunna uppfattas något ironiskt (nedan från Blondinbellas blogg)