Därför behöver massökningen av Sverigedemokrater stoppas

Ajour har tidigare berättat om hur de som visar kärlek för flyktingar bemöts av hat. Men också styrkan i att vara många som visar att tolerans och öppenhet ändå vinner. Därför återpublicerar vi, med tillåtelse, den här krönikan från Lars Alkner på Värnamo nyheter. Efter att den publicerades utsattes Värnamo nyheters sajt av en ddos-attack och har sedan legat nere. Men den behöver spridas. För att visa att den som med hat försöker tysta aldrig vinner. /Ajourredaktionen

foto: Värnamo nyheter (C)

Hur länge ska denna massökning av Sverigedemokrater få pågå? Det är dags att vi vanliga människor säger ifrån! Ska verkligen våra skattepengar läggas på Sverigedemokrater när tiderna är så svåra?

När jag var ung var problemet hanterbart. De få Sverigedemokrater som fanns på 1990-talet var lätta att identifiera i sina bomberjackor och rakade huvuden. De kostnader som de medförde i form av polisingripanden och skadegörelse var inte större än att vi normala svenskar kunde dela på dem solidariskt via skattsedeln.
Övriga främlingsfientliga var på den tiden assimilerade med våra sju riksdagspartier. De hade förstått att man måste anpassa sig till majoritetskulturen och att majoriteten av svenskarna inte är rasister. De hade vett att vara tacksamma för att vi lät dem leva här i vårt vackra land.

Men på senare år har Sverigedemokraterna tillåtits växa i okontrollerad takt. De tycks inte längre vara nöjda med att få bo i vårt vackra land utan kräver allt mer rättigheter och att få ha sin egen kultur. Det skapar problem, eftersom deras primitiva och hatiska kultur rimmar illa med vår västerländska civilisation. Snart tar de över med sina egna lagar och då får vi väl inte äta kebab, gå på yoga eller lyssna på samba i vårt eget land! Det borde vara de som får anpassa sig efter vårt internationellt influerade majoritetssamhälle och inte tvärtom!

Inte får man kritisera dem heller, för då kallas man odemokratisk. Det skriks på censur och att de är offer för allt och alla. Det är för jävligt att ingen vågar diskutera problemet och att man inte får säga vad man vill om Sverigedemokrater i det här landet!

Sverigedemokraterna tar våra jobb, lever på bidrag och förökar sig dessutom i oroväckande takt. För att inte tala om deras våldsbenägenhet och dåliga ölsinne, vilket även de ledande inom gruppen visat på senare tid. Det verkar vara kulturellt betingat och ligger väl i blodet. De har helt enkelt en annan brotts- och spritkultur.

I dag när pengarna knappt räcker till vård, skola och omsorg åt våra egna, är det då rimligt att lägga miljarder kronor på alla dessa horder av Sverigedemokrater? Att hälften av dem är arbetslösa socialbidragstagare eller bittra förtidspensionärer förklarar ju å andra sidan hur de har tid att sitta och skriva hatiska kommentarer under olika signaturer på internet.

Inte är de lätta att integrera på arbetsmarknaden heller. Och snacket om att de ska kvoteras in är för jävligt. Ett grundkrav är ju att de kan språket och kan uttrycka sig väl i skrift. Då duger det inte att grymta som en gris i riksdagsentrén! Och det trots att vi kostat på dessa Sverigedemokrater både skolgång och barnomsorg för åtskilliga miljarder under hela deras uppväxt!

Nej, det måste bli ett stopp på denna ohämmade ökning av Sverigedemokrater. Vi i Sverige kan inte vara världssamvete och öppna vår välfärdsstat för dessa slöa parasiter, som bor här utan respekt för majoritetssamhällets lagar och värderingar. Finland har till exempel inte tagit hand om ens en bråkdel så många Sverigedemokrater.
Det ska tilläggas att många av dem som kallar sig Sverigedemokrater inte ens är riktiga Sverigedemokrater. Vi ska bara ta emot de som FN definierar som Sverigedemokrater. Sedan får det banne mig vara stopp!

…………

Känns det jag skriver hårt, onyanserat, osakligt och orättvist? Är det nedvärderande mot Sverigedemokrater? Kanske jag rentav hetsar mot dem?
Ja, det gör jag. Fördomsfull är jag också. Generaliserar grovt och dömer alla efter vad enstaka individer inom partiet har gjort eller påstås ha gjort.

Men det är insändare med precis detta innehåll som jag med jämna mellanrum slänger i papperskorgen, insändare skickade av Sverigedemokrater eller personer som säger sig sympatisera med partiet. Enda skillnaden är att du måste byta ut ordet Sverigedemokrater mot invandrare, flyktingar, afrikaner, somalier eller någon annan etnisk grupp.
Vi får ta emot mycket skäll och en del hat för att vi inte publicerar alla dessa insändare. Trots att Sverigedemokraterna får in många mer sansat formulerade insändare, trots att jag envist som en papegoja upprepar att vi går efter innehåll och inte efter avsändare. Och att hänvisa till lagstiftning och pressetik brukar vara föga verkningsfullt.

Så jag tänkte att jag får svara med samma språkbruk, så att det blir tydligt.
Därmed hoppas jag att alla nu har fattat varför vi måste ha ett ansvarigt redaktörskap för Värnamo Nyheters debattsida.

TEXT: Lars Alkner, Värnamo nyheter