En hyllning till hovjournalistiken – våra bästa fynd

Klockan är inte ens 17, men redan börjar vinklarna på journalistiken kring kungahusets nya prinsessa dö ut. Och värre var det innan prinsessan föddes. I natt gjorde båda kvällstidningarna stora nummer av nästan obefintlig information: Kronprinsessan har åkt till sjukhus.
Och även om det är förståeligt att man skriver om sådant som många pratar om, kan det bli lite komiskt. Här är det vi har snubblat över under dagen som vi tycker är…kul! Tipsa gärna i kommentarsfälten om du har fler tips!

# SVT ger upp på hovjournalistiken
- Efter att ha hållt fanan högt hela dagen gav rapportredaktionen till sist upp. En redaktör satte sig vid photoshop och…well:
[bild borttagen efter påtryckningar från SVT om upphovsrätt - bilden går att hitta här]

SVT:s Hanna Larsson kommenterade saken med att även SVT måste få skoja lite då och då. Och att det inte är menat som ett hån.

# Aftonbladet gör en Nordkorea

När dagens fråga utformades ville man fråga något om känslorna hos Sverige. Eller nej, egentligen ville man bara ha lite jubel. En Nordkorea, som @zackrisson formulerade det.

 

# Chattaren ger upp

Sedan tidig natt satt Aftonbladet och chattade med sina läsare. Om: Allt. Eller ja, nästan allt:

(tipstack @robincalmegard )

 

# Ryggdunkarjournalistiken kulminerar

Så. Victoria åkte till sjukhus. Aftonbladet var först med nyheten. Och intervjuar sig själva om hur det känns att vara först. Det är väl egentligen inget konstigt i det, men jag älskar den här intervjun som såhär i efterhand, lite med distans, blir så fantastiskt metaryggdunkande. Man pratar om att ha sett Victoria gå in i ett sjukhus. Om att vara först med en nyhet i några minuter. Och pulveriseras i eufori.

# Expressen ger getinggåva

Dagens största byline får Expressens reporter Johan T Lindwall som poserar över ett helt uppslag med Expressens present – en bebisdräkt med reklamtryck.

# SN.se annonsmiss

(via Janne Andersson)

Victoria födde med tiara?

Det går snabbt på natten, men den här artikeln, med bild på Victoria och Daniel festklädda, ligger fortfarande kvar hos Expressen:

 

# Aftonbladet kartlägger vägen till BB

Den här typen av detalj-journalistik måste man älska!