Kjell&Co sparkade anställd efter sex-sms till Cecilia Forss

Den kända skådespelerskan Cecilia Forss gjorde ett ärende hos elektronikbutiken Kjell&Co. När hon ville lägga undan några grejer i butiken var hon tvungen att uppge namn och telefonnummer till en anställd. Några timmar senare fick hon följande sms.

Cecilia Forss la ut det på Instagram och fick snabbt många reaktioner. Reaktionerna nådde även Kjell&Co som snabbt började utreda vad som hänt.

- För oss handlade det först och främst om att säkerställa om det är en privatperson som hört numret läsas upp eller en av våra säljare. Gårdagen gick åt att förstå ”vad är detta?”, vem har sänt vad och till slut förstå att det var en av våra anställda, säger Kjell&Co presstalesman Ulrika Klinkert.

Den anställde avskedades omedelbart.

- Den här personen har jobbat hos oss i en och halv vecka och var under provanställning, han hade inte ens hunnit gå vår introkurs, vilket det här bevisar. Det här tillhör inte vad man gör när man jobbar på Kjell&Co.

Kjell&Co har nu kontaktat Cecilia Forss för att be om ursäkt.

- Jag har pratat med henne själv och hon tycker att ärendet har behandlats korrekt, säger Ulrika Klinkert.

Hur har händelsen och hur det spridits skadat företaget?
- Ja, det är ju aldrig bra att det kommer ut att någon av våra säljare gör något sådant här, säger Ulrika Klinkert på Kjell&Co.