AJOUR HAR NU LAGTS NER. LÄS MER HÄR

 

Vi bygger Ajour live, vilket betyder att det händer saker titt som tätt på ajour.se. Det betyder också att det kan dyka upp buggar och andra tokigheter, samt att våra läsare kanske vill veta vad som är på gång. Det är därför den här sidan finns.

Först: har du hittat en bugg? Rapportera i kommentarerna!

Vi har en mängd parallella projekt på gång – du kan följa arbetet vår utvecklingsajt.

Senaste nytt i vår utvecklingstracker:

 • Inga items.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer

 1. Linnea skriver:

  Jag kan inget om såna däringa ”ip” och sånt, men jag kan visst rösta flera gånger på samma kommentar (och SOM jag har utnyttjat det mwahahaa! ;)) om jag uppdaterar sidan emellan? Ska det va så? :)

  Tummen upp 19 Rösta ner 0 Svara
  • Linnea skriver:

   Ja, som ni ser…

   Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
   • bolstad skriver:

    Nej, så ska det inte vara, det är en bug – tack för heads up. Nu har vi återigen kakor som räknar röster. (Det skyddet är i och för sig trivialt att gå runt. Men även hårda ip-spärrar, som skapar problem för de som delar internetanslutningar, går ju att kringå.)

    Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
    • Linnea skriver:

     Nä, det behöver ju inte vara Fort Knox liksom. Men dumt om dörren står vidöppen när like-troll som jag är i farten! Jag prövade nu, och det verkar som om festen, efter arton egna likes på min kommentar här ovan, är slut. Rättvisan segrar till sist! :)

     Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
     • Linnea skriver:

      (Själva rankingsystemet har jag kritiserat förut både här och var, för övrigt. Men jag tycker mig minnas att någon sa att förändringar var på gång?)

      Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
  • Jag behöver hjälp skriver:

   paypal.me/LEklund539

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 2. Jag tycker alla ni som grundat och jobbar med Ajour är en fin samling hjältar och förebilder för oss som jobbar med journalsitik, och kommunikation i allmänhet. Bra. Ni vågar. Ni testar. Ni kanske misslyckas, vilket är i särklass det bästa sättet att lyckas på. Lycka till! Jag kommer vara er trogen (så länge det finns anledning till det ;-) )

  Tummen upp 5 Rösta ner 0 Svara
 3. Hmm skriver:

  Hej efter anvisning hit så skiver jag en kommentar här ang kommentarsrakning. Detta skrev jag under Sonjas videoklipp den 23 nov 2011…

  Hej lite OT kanse men med tanke på vad jag sett hittills med tumme upp och ner så känns det konstigt med att ha dålig karmakonsekvenser.

  Vare sig man tycker eller inte som Fredrik nedan så var han varken osaklig eller elak i sin kommentar. Grejen med dålig karma blir då bara att de med avvikande åsikter censureras.

  Var detta verkligen meningen?

  Såg faran med detta tidigt men det fanns ingen stans där jag kunde framföra mina farhågor.

  … Vidare så ser jag en möjlighet att det blidas lag där man trycker på gillatummen på de kommentatorer som man vill främja. Blidas små klubbar så att säga. Då kommer den som är populära ha sina kommentarer överst som har flest kompisar på nätet och så blir det censur på andra hållet med om ni går vidare med era planer åt det här hållet.

  Ser mest faror med att det är läsarna som rankar kommentarerna. Erfarenheten så här långt befäster mina farhågor.

  Tummen upp 4 Rösta ner 0 Svara
  • Linnea skriver:

   Vill instämma med eftertryck här! Tycker det är oerhört problematiskt att kommentarer som framförs trevligt och sakligt döljs av ”karmasystemet” för att folk inte gillar åsikterna som förs fram!

   Tummen upp 2 Rösta ner 0 Svara
   • Linnea skriver:

    Och vill inflika att jag från början tänkte att det var en rätt bra idé, kommentarskarman. Men sen har jag reagerat på hur rankningen sett ut i praktiken i kommentarsfälten, och ändrat mig.

    Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
    • bolstad skriver:

     Vi inför snart möjligheten att sortera kommentarerna på flera sätt – då blir det enklare att navigera blanda feedbacken.

     Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 4. Minnia skriver:

  Jag skulle uppskatta att se ”Senaste kommentarer” på förstasidan för att snabbt kunna se till vilken artikel en diskussion sker för stunden.

  Tummen upp 3 Rösta ner 0 Svara
 5. Jennie skriver:

  Tjipp! Är jag blind eller saknas det en sökruta?

  Tummen upp 3 Rösta ner 0 Svara
 6. Pär Lindholm skriver:

  Hej!
  @hejsonja finns inte med under ”Följ oss på Twitter” ute till höger.

  /Pär

  Tummen upp 2 Rösta ner 0 Svara
 7. Morgan Dexter skriver:

  Ser bra ut.. Hoppas att ni blir en förebild för sann och ärlig journalistik. Och inte låter er skrämmas av tala att om sanningen…även om den skulle bli ”het potatis” ”Vi gubbarna på fiket” har väntat på något som det här, i många år.. Och vi tror på er pojkar och flickor.. Hatten av för er… Vi skulle gärna vilja vara med på en hörna om det finns plats för gammelfolk.. Visdom och erfarenhet har vi så det blir över.. !!!

  Tummen upp 2 Rösta ner 0 Svara
 8. Linnea skriver:

  Rubriken på notiserna och den (så svagt att det knappt syns) tonade rutan runt? Antar att meningen är att skilja ut notiserna från artiklarna, men det ser mer ut som en underrubrik till artikeln ovan vilket gör att man (eller åtminstone jag) scrollar förbi den utan att stanna.

  Och så tycker jag (färg-)kombinationen av att markerad text blir rosa och att klickbara länkar blir röda när man håller musen över dem är lite olycklig.

  Och så saknar jag, precis som Hanna Fridén, en meny.

  Tummen upp 2 Rösta ner 0 Svara
  • Vi ska skilja av notiserna mer, och den markerade texten ska också justeras.

   Vad gäller meny så är vi mer intresserade av ämnen än avdelningar, vilket också är på ingång. Hade varit lite fånigt att ha det från början dock, eftersom det varken fanns många ämnen eller material i dem. :)

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
   • Linnea skriver:

    Saknar, med eller utan ämnen, den där lilla raden med ”Hem”, ”Om oss” och ”Kontakt”. Framför allt kanske ”Om oss/Vad är det här/whatever”. Jag känner mig lite handfallen när jag surfar in på en ny sida och hamnar mitt i ett flöde utan att kunna navigera mig på annat sätt än att bläddra, helt enkelt. :)

    Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 9. Sanna skriver:

  Jag skulle vilja att nyheterna löper vidare även fast man har klickat sig in på en specifik. Alltså att man slipper gå tillbaka – komma längst upp på sidan – få scrolla ner för att komma till nästa nyhet.

  Tummen upp 2 Rösta ner 0 Svara
 10. Joakim Nyström skriver:

  1. Lägg till en länk till Livebygget i footern please. Om ni vill ha feedback, så tror jag att ni måste göra det enklare att hitta till feedbacksidan.

  Tummen upp 2 Rösta ner 0 Svara
 11. Hmm skriver:

  Ang karma och upp och ner i listan med dåliga kommentarer.

  Tycker inget inlägg tydligare demonterar det jag skriver nedan ang grupperingar etc än hos Damon Rastis krönika den 7 dec. Skulle det rättvist fungera med karma eller att kommentaren åker ned så skulle t o m Damon ha råkat ut för det.

  Hela tanken som ni har motverkar den lilla gruppen som tycker olika än den stora mängden. Jag frågar: Är det verkligen meningen? Tror ni inte att era läsare klarar bättre att vara kritiska i sitt läsande än att vi behöver dadda med dem?

  Tummen upp 2 Rösta ner 0 Svara
 12. Jakob skriver:

  Kan ni inte lägga till så ”X kommentarer” syns även på de gråa notiserna? Jag går ofta in och scannar av sidan för att se om någon skrivit något nytt, och det är jobbigt att behöva klicka sig in för att kolla.

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 13. Fredrik skriver:

  Funderar över vad det finns för anledning att inte använda sig av ett 24-timmarsformat på tidpunkten för kommentarer. Annars, mycket bra arbete med sidan.

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 14. Isak Boardman skriver:

  Tjena! Grattis till nya sidan. Tycker rent spontant något om rubriker och linjer – varför inte lite tyngre linjer under rubrikerna för att tydliggöra och ge lite pondus där, samt kanske lätta tjockleken på linjerna kring loggan (förstår iofs att de är ett grunkoncept i layouten, men tynger kanske lite mycket, istället för att låta artiklarna längre ner bära upp)

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 15. Linnea skriver:

  Varför är datumen underlinade och klickbara på kommentarerna? Vad händer när man klickar på dem? (Sidan hoppar till, men jag fattar inte riktigt till vad? Nästa kommentar? Nästa kommentar samma dag? Varför?)

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 16. Ronnie Persson skriver:

  Som jag skrev tidigare på twitter vore det grymt med en wiki kopplad till sajten. som artiklar kan länkas till och från, liksom källor mm. På så sätt kopplas artiklar ihop och man kan snabbt hitta bakgrundsfakta till en nyhet. Tänker att alla ska kunna bidra till wikin men modereras av er.

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 17. Metaförslag:

  Varför inte slänga in Kundo alt Uservoice (inte Getsatisfaction – det är produktutveckling, inte kundtjänst vi pratar om från 0.2 fram till 1.0 i huvudfokus här och nu, i er alfaversion – för er utveckling? Tydligare rösta upp förslag då, bland annat – med just överblick än ett enda långt kommentarfält. Blir ohanterligt och ohållbart att köra denna återkopplingsmodell/process, om det inte är det redan nu. På femte dagen. You read me…

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 18. u know who :D skriver:

  ständigt länkade och kanske themesong för Ajour,ska tipsa alla bönder om denna sida.. efter jag har förklarat vad internet är! Varma hälsningar och lycka till från ett ”lyxlan” i Norrköping

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 19. karl skriver:

  Eftersom era artiklar ofta uppdateras allt eftersom så vore trevligt om man på nåt sätt kunde få reda på när en artikel uppdaterats. Idag kan man ju prenumerera på kommenterar på en artikel, det kanske går att göra så att man även kan prenumerera på uppdateringar av själva artikeln.

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 20. johan,karlskrona skriver:

  Kunde inte läsa Emmas text om preventivmedel. Sidan var helt blank,inte ens er logga var där.

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 21. Linnea skriver:

  När trådar i kommentarsfälten blir för långa klipps halva rutan av när man ska svara på dem, vilket gör att man inte ser vad man skriver. Som här: http://ladda-upp.se/bilder/pgygrnhiotqrnq/

  Antar att det har med skärmstorlek osv att göra, men det borde anpassa sig väl? Samt att ”svara på kommentar”-knappen ofta faller bort när kommentarstråden blir för lång!

  Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
  • Christian skriver:

   Tack för rapport och skärmdump, det där ser ju helt knasigt ut. Vad har du webbläsare/operativsystem/skärmstorlek?

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
   • Linnea skriver:

    Firefox, PC, Windows XP. Skärmstorlek? Ingen aning, inte jätteliten, två händer hög och två händer och lite till bred-ish?

    Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
    • Linnea skriver:

     Googlade namnet på skärmen och den säger ”great lcd size 19″ om det hjälper något… Det där är inte riktigt mitt område som du kanske förstår. :)

     Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 22. [...] Följ vår utveckling på ajour.se/livebygget. [...]

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 23. Rikard Linde skriver:

  En synlig länk till ert rss-flöde vore bra tycker jag.

  Rikard

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 24. Tantilura skriver:

  Hoppas ni håller Ajour så ren och flärdfri som den ser ut nu. Jag är så trött på alla annonser, menyer, rullmenyer mm och ofta ganska onödiga bilder för att inte tala om alla grälla färger.Tröttnar innan jag ens ibland kommit fram till själva nyheten.Nyheter ska rapporteras i svart på vitt, rakt och redigt och utan tjafs!
  Det jag hittills har läst har dessutom varit intressant, välskrivet och enkelt att först. Tack för nåt’ nytt och bra!

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
  • Rent och fräscht ska vi absolut hålla det, men lite mer än så här ska det förstås bli. Det är rätt mycket beta än så länge, men tanken är inte att bygga kvälls- eller ens dagstidning på webben, utan att bygga en sajt där innehållet är det viktiga.

   Och tack!

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 25. Malin skriver:

  Det vore trevligt om ni kunde lyfta upp kommentarer som ni tyckte var bra och väva in den i texterna för att få dem att leva. Inte bara som vanligt: Text först, kommentarer sedan. Bygg in det i allt som sajten kan göra – då tror jag ni blir annorlunda också i sajtens upplägg. Försök bygga om för att komma bort från kritiken att ni ”ser ut som en vanlig blogg”.

  Några akuta förslag är att lyfta upp kommentar-formuläret ÖVER kommentarerna i stället för att behöva skrolla ner hela vägen för att kunna delta. Och att plocka bort Gravatar-loggan från de som inte har någon kommentar-avatar ännu.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 26. Exxoff skriver:

  Hej! Det här verkar intressant. Jag har dock ett par saker jag skulle vilja ha gjort.

  1. Länkar bör öppnas i nytt fönster. Jag kanske blir nedröstad men jag tycket att det är synd att bli bortknuffad från artikeln bara för att man klickar på en länk. Om jag läser en artikel och en länkt till en referens presenteras vill jag förmodligen läsa den länkade texten och bilda mig en egen uppfattning om den innan jag fortsätter och tar del av artikelförfattarens dito. Att bara kunna stänga den nyligen öppnade fliken och fortsätta läsa den ursprungliga artikeln är då ett plus, tycker jag.

  2. Att kunna prenumerera på kommentarer och artiklar via Twitter skulle vara trevligt. Mail känns väldigt trögt och har man span på 5-6 artiklar blir det många mail.

  Tack! / Per, @exxoff

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 27. Tomas Hultberg skriver:

  Skulle föredra om det ginge att kommentera via Disqus

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 28. Staffan Melin (@gummidjuret) skriver:

  Eftersom ni vill att artiklarna ska leva och utvecklas vore det vettigt att på något sätt kategorisera dem. Nu hamnar de väldigt snabbt under ”Äldre material” där jag antar att de lätt glöms bort.

  Det som också vore intressant vore någon typ av box för ”senast kommenterat” eller iaf vad som kommenteras mycket just nu.
  Första dagarna kanske det här inte spelar så stor roll, men med större volym, det vill säga fler artiklar och fler användare, kommer det bli väldigt svårt att hålla koll.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
  • Helt riktigt, det är något vi dividerar om nu, hur man ska kunna grotta ner sig ordentligt på sajten – och följa diskussionerna. Många tankar där.

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
   • Tom Bror skriver:

    Vad hände med de levande artiklarna? Den om den försvunna flickan, blev inte till en levande artikel – utan till två. En där hon söktes (en artikel som dessutom inte hade något samband med den rubriken som ni satte), och sen en artikel om att hon hittas…

    Varför två, och inte i samma artikel. Känns väldigt gammalmodigt och stelt för ett projekt som slagit sig på bröstet för att vara levande och nyskapande, eller hur?

    Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 29. Hej,

  Jag skulle vilja ha en blädderfunktion av artiklarna – föregående/nästa – vid artiklarnas sidfot. Eller finns det? Har inte lyckats hitta.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
  • Finns inte nej. Jag är lite tveksam till det, mest för att det är något som bara blir tydligt i kronologisk ordning, och det kan vara stor skillnad på innehållet posterna emellan. Ska fundera lite på det.

   Vad tycker ni andra? Rösta/tyck gärna till!

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 30. Bild upp laddning av läsarna, om en läsare har bilder etc borde dem lätt kunna lägga up dem för varje artikel. kanske ha ett galleri per artikel/blogg inlägg.

  Kräver ju administrering så det inte missbrukas med felaktiga bilder men men.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 31. Anna Toss skriver:

  Vill gärna ha med Ajour: och/eller #ajour i tweetsen som blir när man väljer att twittra artikeln.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 32. Ni har underskattat er utvecklingspotential. Det är inte 1.0 förrän de redaktionella och kulturella innovationerna är i samma höjd som de tekniska.

  Härmed dömer jag er tillbaka till 0.2, i min värld. Och det kan ni inte göra ett förbannat dugg åt.

  När jag ser att ni är i 1.0 – DÅ kan vi börja prata affärsmodell PÅ ALLVAR. Har för övrigt några riktigt skarpa idéer på just det planet. Med. Ni vet var jag bor.

  ”Mina tankar är vapen som slåss
  Mina tankar är vapen för oss
  Mina tankar är det sista som ni tar”

  Scheisse / Ebba Grön

  PS. Kommer gratiskonsulta åt er i form av en riktigt uttömmande bloggpost vad det lider. Eller en serie. Den (alt. de) kommer när tiden är rätt. Och den kommer då. För tidigt än. Vill att denna envetna rant-våg går över nån gång med en, och enbart en, strof – på autorepeat. Något med ”alla är människor” eller nåt. Med en hel del undermänsklig återkoppling som skrivs i samma gärdsgård som makt och prestige bor. DS.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
  • Fotnot 2:

   När jag outade #ajour som 0.2 – ledtråd till affärsmodellbygget ;).
   http://twitter.com/#!/sliceonline/status/127280072347500544

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
  • Alltså: är det bara TDH som responderar i utvecklingshörnet, och därmed mest TEKNISK återkoppling på detta kommunikativa innovationsförsök? Nu förstärker jag det jag sa ovan genom att peka på att det är lika mycket kulturell och redaktionell, och i slutändan kanske djupt social och samhällelig innovationskraft som lurar i vassen i potentialen/horisonten, i den framtid vi alla har potentialen att medskapa. Där den ”bransch” (hur den nu definieras) är i starkt behov av just disruptiva innovationer, och där ni nu står för en stor del av verkstad i relation till tidigare snack. En #JFDI, helt enkelt. Det är ju vad ni gjort, i ert experimentlabb som nu bara rullar på.

   Nu pingar jag direkt till er i strömmen så här mitt i natten i en helg där snart första veckovarvet har vandrat för Ajour :). Svar på ovanstående? Emanuel? Sofia? Jack? Johan? Damon? Thord? Eller … eh ;) – Sonja :) ? Fast kommentarfälten accepterar väl inte Youtube-embeds ;).

   Heads up, dudes and gals, i övrigt! Kör PÅ! Me follow. Tight.


   Ett BTW/PS i detta #PEPP:

   Skulle vara kul om ni kunde sjunga fint tillsammans, med Sonja på gitarr och ni andra med trummandes och annat med tomma hinkar från Turkisk Yoghurt, med och utan lock. Om vi skall hålla oss i samma härad avseende blonda världsartister, så får ni väl välja på Lady Gaga, Madonna eller Britney Spears i nästan-acapella. Born to make you happy?

   http://www.youtube.com/watch?v=Yy5cKX4jBkQ

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
   • Ja, eller vad tycker Malin? Det skulle ju vara intressant det med. #understatement. När börjar du bidra till #ajour aktivt?

    Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
   • Jack Werner skriver:

    Jag följer naturligtvis utvecklingen av sajten noga, och vi diskuterar självfallet varje större steg internt innan det tas. Men att t.ex. jag är högljuddare med den tekniska responsen utåt beror på att jag helt enkelt inte vet bäst om dessa fall, varför TDH passar mycket bättre som talesmannen för det. Bara för att jag kan tilltalas i ett sammanhang betyder inte det att jag bör svara i detsamma.

    Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
    • Alles in ordnung. Tror vi snackade förbi varann. Jag efterfrågar helt enkelt en helhetssyn i flockfixade utvecklingsarbetet. Ex v vad alias Fuckface kan svara på. Mycket. Hur kan filtrering och kuratering av Flashbacks spontana livegräv 1. Ges större respekt och balanserad effektiv relay och rapportering generellt i medialandskapet? o 2. Vad kan #ajour ….processen… bidra till att så sker?

     Komplext! Eller huuuur ;) ?

     High five! Raise to the challenge!

     Bollen över nät :). Med nätrull. Din volley, yes?

     Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 33. Jag vet att kommentarfälten är den största arenan/området för innovationer. Men ni kan väl göra reverse order till att börja med. Sist kommentarer först?

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 34. Calle skriver:

  Kan man få ”LÄS VIDARE →” länken att alltid hamna först på en egen rad? Den blir lättare att hitta snabbt när man scannar med blicken. Jag själv börjar alltid med att klicka på läs vidare för att därefter läsa hela artikeln så det första jag letar efter är ju den länken.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
  • Calle skriver:

   Glömde säga: Tack för ett grymt bra initiativ med Ajour! Jag gillar det kollektiva i idén, det är som om ens bästa vänner flyttade ihop i en lägenhet. Alltid någon som är på bra humör, har nåt kul att säga eller kan fylla i med sitt perspektiv.

   Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
 35. Simon Olsson skriver:

  Hejhej!

  Jag har följt er med intresse den första veckan och passar på att ge lite uppmuntran. Det här kan bli bra och det är alltid kul när folk vågar.

  Ett steg i att få det att bli bra är att prioritera navigeringen. Redan nu, med begränsat innehåll på sajten, är det svårt att hitta den-där-artikeln-som-jag-såg-för-några-dagar-sen-och-som-typ-handlade-om-något-jag-läst-i-expressen.

  Stora nyhetssajter faller ofta på detta, tycker jag. En möjlighet att klicka sig fram via datum för publicering, ämnen och annat godis vore roligt att se.

  Lycka till framöver!

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 36. Linnea skriver:

  Sen, varför får jag som ”anonym” kommenterare dras med den där g-ikonen när ni har såna där små fina ajour-pusselbits-a:n? ;)

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 37. Jack Werner skriver:

  Liten anmärkning på våra inbäddade youtubefilmer när man läser via mobil: http://ajour.se/dagens-ovanliga-vinkel-i-en-dokumentarfilm/#comment-558

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 38. Yay! Även utanför denna kommentarsström? Hallelulja.

  Såg ju att vi begåvats med ett första Fläskbäckstroll (där Fuckface hr Werner varit i Uchi Deshi – googla – med Mästarna i Troll Management i åratal ser jag…, ja, jag pratar i kod, vill ej ha fler än nödvändigt hit och pratar som man gör vuxna emellan när barn är närvarande som triggar på ex v G-L-A-S-S, och bokstaverar…), så let the good forces Roll. Mer kommentarkaaaarma till folket. Tyckte hjärtat som dök upp vid Dojans #PEPP efter både min #like och kärlekskommentar var hur sött som helst! #nätkärlek

  Så. Först att kommentera blir ju Sticky som Sören. Något SvedvärksDemokraterna tog till mästarklass att nyttja med alertfunktioner i valfläskrörelsen. Ja, och deras hädangågna Politiskt Imperfekt / informella medieflow, då. #nätfult (inte hat)

  Sen ha ett Redditinspirerat system för kommentarsfälten vore ju tacksamt. Och redaktionella ”featured” – ja, jobba så mycket ni kan med belöning i st f cash. Wikipedia med Barnstars och Featured Article, right? Det mår ju den communityn alldeles prima av. Eller hur?

  Snickrar du på egen kommentarsplugin för kommentarsfunktionerna med detta, som kan ges tillbaka till WordPress With <3 sen? :) – vi kan ju ha en #brainjam på WordCamp Sthlm sen om detta! Wehaaa! Disqus, släng dig i väggen. Here comes some Swedish Rockin Symphony Orchestra! Twingly bara måste bjudas in både till komposition och att hålla partitur och notställ sen med. Jag lirar gärna DJ-programvara och livekompar med Native Instrument Traktor med fräscha beats och synths.

  Skön söndag, TDH, och tack för skön respons överallt här! Yay! <3

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
  • Denna hamnade fel. Det var en respons på ditt bemötande om att redan nu vända på kronologin avs kommentarer, Thord.

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
   • Lätt hänt. :)

    En av tankarna med tumme upp/ner är just att medlemmarna ska kunna få styra vad som lyfts och inte lyfts. Vi kommer jobba med det framöver, nu när vi ser beteendet och så vidare.

    Och ja, det bygger på WP:s egna, i grund och botten. Det är bäst så – garanterat portabelt och garanterad koll på datan för vad man nu vill göra med dem.

    Tummen upp 1 Rösta ner 1 Svara
    • Kommer kommentarsutvecklingen bli en avknoppad standalone WP Plugin över tid när vi känner att insticket är moget för 0.1? Den frågan är obesvarad, Thord ;).

     Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
     • Vi får se. Min utgångspunkt är att släppa så mycket som möjligt, men enbart om det har allmännytta. Med andra ord: om en lösning är tokanpassad för Ajour så är det inte bara att släppa den, det kommer bara ställa till det för andra.

      Tummen upp 1 Rösta ner 0 Svara
      • I read you. Fine w me. :)

       Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
      • Bara tänker – give/take/community, du vet. Kulturellt ;).

       Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
       • Vem/vilka avgör om det har allmännytta förresten? Om ni kommer fram till en social mjukvara som åstadkommer kulturförändring i kommentarsfälten, och hjälper just journalister oavsett kategori?

        Det är skillnad på featurejournalist och newsdesksdomptör meguess, bara för att ta en underkonverserad dimension i #journalistroll.

        Vid sidan av den söndertjatade vid det här laget, och som befolkas av de som inte känner sig hotade (läs: #journalistROLL) vs de som reagerar med reptilreflex och med prefrontal hjärnbark som försöker rationalisera med limbiska systemet i sjögång utan holistisk syn #journalistTROLL. Ja, karikerat, och mer multidimensionellt än så.

        Men, för att återgå till en av tusen intressanta dimensioner i #journalistROLL feature vs news:

        Mediebetald forskare som featuregrävare och djupbakgrundare vs en rapp-på-rödbetan-fångare av saker i flykten, och bearbeta/följa upp inkommande tips från folk med meddelarsskydd – om journalistiken är driven under formella premisser, grundlagsskyddat. Annars inte. Lägger faktisk ingen värdering i det, så länge DENNA avsändarbit är tydlig.

        Varför denna utläggning just här?

        Jo – givet kommentarfältsdebaclét Post-Utöja var det här nätmedielogiken

        Många Kommentarer > Många Sidvisningar > Bättre Annonsintäkter

        brakade ihop, kanske likt kommande #EUROBubbleBurst (eller NOT – vill inte ha DET till för tidig julklapp…)

        Nuff said. Här och nu.

        Keep it up.

        Peace,
        Anders
        … på väg till samlad #Ajour-respons, version 0.3 …
        (bloggat – strukturerat)

        Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
        • Alltså – kommentarfältets totala design och koppling till övriga delar av det redaktionella arbetet kan underlätta övriga uppgifter.

         Ref. Edit Flow + Editorial Calendar som ypperliga plugins för collaborative software utifrån användarpanelen på WP. Yes?

         Vill ha något som integrerar kommentarhantering med samma höjd på den kollaborativa dimensionen. Donera sedan denna plugin, och ta emot karmaslantar till en av många-bäckar-små i er Affärsmodell 3.0. Nu får jag sluta brainstorma…

         GONATT!

         Tummen upp 0 Rösta ner 0
 39. Joanna skriver:

  Hur kommer man i kontakt med er?

  / Joanna

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 40. Alexander skriver:

  Fixa så att när man klickar på en länk att en ny flik öppnas eller ett nytt fönster, jättejobbigt att behöva gå tillbaka.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 41. Joakim Nyström skriver:

  Skulle vara intressant att ha delning till enskilda kommentarer. En bra kommentar är lika intressant som en bra artikel. Bara en tanke.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 42. Karl skriver:

  Kommentarerna verkar listas efter sommartid.
  Skriver denna kommentar 15:33

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 43. Prio 1 måste vara en sökfunktion.
  Prio 2 någon form av innehållslista med enbart rubriker, kalender eller liknande. Nu ger man upp scrollandet efter några sidor.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 44. Tom Bror skriver:

  Kejsarens nya kläder?

  Släpper man en ny mobiltelefon och berättar om hur fantastisk den är, men sen när man lanserar den så visar det sig att den inte har en bråkdel av de sakerna som reklamen gjort gällande – så förstår alla att det är en bluff och ingen tar den seriöst.

  Men när det sker här, så skall man ha överseende med att det är en nylanserad site… Eh, borde man inte sett till att ha alla de där där sakerna som man pratade om INNAN man lanserade den – annars så kan man ju lägga upp en enkel HTML sida och berätta vilken fantastisk Flash sida det kommer att vara om ett tag när besökarna varit med och hjälpt en med hur den skall vara, men samtidigt får maninte kritisera den för att den saknar alla flashfunktioner ännu – för det är ju en sida under ständig utvecklingt.

  Det blir absurt.

  Självklart så ser man till att göra klart sin produkt så att den motsvarar det man gör reklam för INNAN man lanserar den, och därefter så kan man fortsätta att bygga vidare på den.

  Nu en tid efter lanseringen av Ajour så ser jag fortfarande en vanlig blogg, dock utan meny eller sökfunktion dessutom så får man som på vanliga bloggar scolla tillbaka i tiden för att se om något uppdaterats, oerhört traditionellt – man kan dessutom inte ens enkelt se vilka hela bloggens senaste kommentarer är.

  Det som lyfts fram är redaktionens egna tweets, som man kan hålla sig ajour med och vid skrivande stund är de två senaste: ”JohanHedberg Dagens söt-uggla: HUR skönt tycker en uggla det är att bli kliad på huvudet? SÅ HÄR SKÖNT. bit.ly/vIQfkS #a” och ”JohanHedberg Dagens söta katt: Eller tja, ninja-katten gömmer sig under sängen. bit.ly/rMJu6a #a”

  Nyheterna är varesig frekventa, eller regelbundna och är i sig är som en blandningen mellan traditionella nyheter och de som återfinns i teknikpressen. Inga unika eller personliga analyser eller något nytt sätt att bemöta samt behandla texterna. Dessutom så istället för att göra artikel levande, så skapades det väldigt traditionellt, en helt ny uppdaterad nyhet – se Ulf Nilson texterna) Interaktionen med kommentarerna är ofta lika bristfällig som på vilken annan blogg som helst, ibland helt frånvarande

  Sammanfattning: Jag tittade på texterna som kom innan själva lanseringen, jag har följt siten efter lanseringen och tittat på Livebygget… Men jag undrar:
  - VAD är det revolutionerande? Även om det tydligen inte behövde vara med när man startade upp, så borde det ju kommit fram eller stå nämt i livebygget. Allt det där som man pratade om innan – snälla kan någon peka på det för mig? VAD tänkte man på, VAD menade man och VAR finns det?

  Jag skulle önska att alla inom Ajour satte sig ner och tittade på det publika delen av Ajour och granskade vad det verkligen ÄR idag och sen bollade det tillbaka till sina egna utmålade bild. Vad skulle ni säga om ett sånt projekt? Hur hade ni tyckt att det sköts? Hade ni tyckt att det hade levt upp till det?

  Den bittra eftersmaken är ju att ni själva famstår på samma sätt som gammelmedia (men i detta fall nymedias) stora giganter som slår sig för bröstet och lovar mycket men håller tunt, samt ofta struntar i kritiken eller bemöter den med sarkasm för att ta udden av den och klappa folk på huvudet…

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 45. Hmm skriver:

  Det ser ut som att alla inlägg mellan 1 dec och 5 dec är borta!?

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
  • Hmm skriver:

   My bad, hittade de flesta av dem men saknar ett om Carl Bildt och hur han duckar från frågor i intervjuer.

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 46. Joakim Nyström skriver:

  Vet inte vad ni beslutat kring responsiva designen. I nuläget får man 320px bredd i på ettan ibland, men på singelposterna går bredden upp till desktop-klientbredd (eller om de är iPad).

  Skulle verkligen vilja få allt innehåll anpassat för mindre skärmar.

  Jag kör på iPhone. Vet inte om det här rör ur viewport-strulet.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 47. Örjan skriver:

  Hemsidan- om jag vill tips er?
  Var annars än här kan kan jag göra det?

  Nu petimeterkommentar om alkoholreklam.
  Följande tillåtet enl lagstiftnigen?
  http://bestall.vinguiden.com//bestall/Il-Barone-Rosso/?c=fw3
  Erhållit information/erbjudande som medlem i matklubben.se

  OK, Tycker själv att svenska reklambestämmelser stinker, men ….

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 48. Petrus skriver:

  Jag kan hjälpa er med Menyn, om ni inte redan har någon som är duktig på det och kan.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 49. Arthur skriver:

  Hej,

  Det går inte att se några inlägg i ”Det här twittrar vi om just nu” sen någon vecka tillbaka. (Varken i Firefox eller IE) Tror att det kan ha något att göra med #a filtreringen… men jag har själv inte twitter och har dålig koll på detaljerna… Kanske dags att lägga ner twitter och börja med nåt som inte är en fluga.

  mvh,

  /Arthur

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 50. johan,karlskrona skriver:

  Ofta när jag klickar på ”läs vidare” hos er så får jag en blank sida, dock inte på alla artiklar. Det här händer ingen annan stans för mig.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 51. JaquelineKillam skriver:

  underbar inlägg, mycket informativt. Jag undrar varför de andra specialister inom denna sektor inte märker det. Du bör fortsätta ditt skrivande. Jag är övertygad om, har du en enorm läsarnas bas redan!

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 52. Elisabeth Löf skriver:

  Jag jobbar på Enskedefältets skola och har följt debatten om vår skolas Luciatåg i media och här på skolan. Jag blir ledsen och beklämd, förbannad och förtvivlad över hur dagens föräldrar och media genom bloggar och twitter förvränger och misstolkar ord och citat, och fabricerar en bild av vår skola som inte alls stämmer med verkligheten. Problemet har framställts som att vi är intoleranta och inte följer likabehandlingsplanen och att vi skulle ha nekat barn p.g.a. kön att inte kunna vara könsöverskridande i Luciatåget.
  Detta är totalt och helt fel!
  Vi har i många år haft pojkar som tärnor och flickor som stjärngossar, senast i min egen klass förra året då en pojke var tärna.
  I år handlade det överhuvudtaget inte om kön utan besluten togs av helt andra orsaker, som man som proffessionell lärare inte kan gå in på för att skydda enskilda barn och rädda en planering för ett tåg som har deadline den 13:e december.
  Vår rektor och musiklärare är exeptionellt toleranta och frisinnade till nya grepp, sympatiserar med och följer alltid likabehandlingsplanen.
  Det jag frågar mig nu är; Varför kastar sig föräldrar nuförtiden över oss lärare och tror att de har hela bilden och därmed har rätt att hota och chikanera oss i vår proffession och varför hänger media på i samma oförstånd?
  Jag är på mitt 33:e år som lärare och ser en tendens som startade för cirka 10-15 år sedan, och inte ser ut att mattas av utan eskalera.
  Är det för lätt att kasta ur sig sin vrede i oförstånd på nätet nuförtiden och var finns eftertanke, självkritik och ödmjuk dialog med respekt för lärares proffession?
  Jag undrar vem som orkar vara lärare i fortsättningen när framtidens föräldrar dränerar lärarna på den energi som vi så väl behöver för att ge barnen en bra undervisning.
  Snälla föräldrar, Tänk efter före!
  och Tack! till alla kloka föräldrar som trots allt finns därute.
  Med vänliga hälsningar Elisabeth Löf mellanstadielärare på Enskedefältets skola

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
 53. Anders Lilja skriver:

  Dokumentera tiden för min inträdesansökan.
  Jag är under stress. Om nåt händer så hoppas jag ni hör av er till
  sven-erik ohlssons advokatbyrå i malmö,
  mikael Sundström känner mig bäst.

  Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara
  • Anders Lilja skriver:

   klockan är nu 0100 den 160911
   be någon från uppdrag granskning att ringa mig så snart som möjligt 0732 445680
   jag heter Anders Lilja 480124-6937

   Tummen upp 0 Rösta ner 0 Svara