Netflix har lanserats i Sverige – med Spotifyavtal

I natt släpptes då äntligen Netflix för de svenskan användarna. Ajour skrev tidigare om Netflix etablering i Sverige. Därmed blev Netflix före den andra filmjätten HBO som också planerar etablera sig i Sverige under hösten.   För 79 kronor i månaden får vi titta på så mycket film och tv-serie vi vill. Inför lanseringen har Netflix också gjort ett avtal med musikmotsvarigheten Spotify som innebär att premiumanvändare av Spotify får Netflix gratis fram till årsskiftet. (Ajourläsaren @athell tipsar om att Netflix nu verkar tillåta alla som använder Spotify-länken att få gratiskonto resten av året – med eller utan Spotifykonto)

Ajour har ännu inte testat tjänsten och dess utbud, men träffar under dagen Netflix grundare här i Sverige för en egen intervju. Vi återkommer med den under eftermiddagen! Här är intervjun med Netflix grundare.

Har du testat Netflix? Skriv gärna en kommentar om din upplevelse av tjänsten!

Uppdaterat: Och samma dag sänkte Viaplay sitt pris på månadsabonnemang från 99kr till 79kr – samma nivå som Netflix. Kriget är igång. (tips via  @lukaszlindell)
Uppdaterat2: Även TV4 vill vara med och kriga. Inför sin nya lansering av TV4play i dag tillgängliggör man alla sina kanaler live på nätet (även på olika prylar) för  99kr/mån