Richard Hallbergs svensexa tar aldrig slut

Den som läste Göteborgsposten eller Dagens nyheter extra noga i morse såg kanske en annons på familjesidorna av minst sagt udda karaktär. Allt handlar om en svensexa som gick lite för långt. Och som vägrar att sluta.
Så här ser annonserna i dagens tidningar ut:

Det började 2008 när reklamaren Richard Hallberg gifte sig. Hans kompisar ordnade en svensexa för honom som avslutades med ett besök hos en fotograf. Där blev han plåtad i en klassisk familjefader-pose. Som ett skämt.

Ajour har talat med en av Richard Hallbergs vänner som var med på svensexan. Vännen vill vara anonym, men berättar att det bara är han och två personer till som visste vad de skulle göra med bilderna. Och Richard Hallberg anade ingenting. Inte då och inte att bilden skulle bli början på en en mediaföljetong med honom själv i huvudrollen. Första delen utgjordes av den här självgoda bröllopsannonsen som fick många GP-läsare att upprört sätta morgonkaffet i halsen:

Richard är ursprungligen från Karlshamn och annonsen infördes även i en lokaltidning där. Enligt den anonyma vännen ska hans pappa ha läst annonsen, inte känt igen Richard och frågat sin fru: ”Vad är det för idiot som sätter in en sådan här annons?”.

Richards kompisar, som också är reklamare, har genom åren fortsatt att förfölja honom med mindre smickrande mediaframträdanden, varav den senaste alltså dök upp i dag.

Här är några av de andra bilderna som förekommit genom åren:

Läs också: Därför levde Richard Hallbergs svensexa upp igen

TEXT: Ulrika Good