Spotifys presskonferens om ”nästa steg” – här följer du den live

Ikväll klockan 18.00 håller Spotify sin första amerikanska presskonferens. Det är stort. Inte ens när de i somras lanserades i USA mötte de pressen. Hajpen inför ikväll är därför stor.

Presskonferensen hålls av grundaren Daniel Ek i New york, men livesänds på olika platser i världen. Bland annat på Berns salonger i Stockholm. Följ presskonferensen live här från klockan 17.55.

Uppdaterat: Sändningen är nu slut. På presskonferensen i Stockholm får vi nu visningar i ett pressrum. Här skriver jag en sammanfattning och analys.
Här är Spotifys egen reklamfilm om nyheterna:

Här är sändningen, frågar den efter lösenord är det: l0vemus1c (upplagd och delad med tillstånd från Spotify)

Ryktena om vad som kommer berättas är så klart många, men många verkar landa i att det handlar om ett utbyggt API. Alltså möjligheten för andra företag att (mot avgift) använda Spotifys musikarkiv i sina produkter.

På Twitter har marknadschefen på Tunigo erkänt att det även involverar dem, men att han har munkavle att säga mer tills efter presskonferensen.

Det skulle kunna innebära att Spotify försöker utmana konkurrenten Wimps idé om att inte bara streama musik, utan också ge ett redaktionellt urval av bra spellistor och ny musik.

Vi kommer säkert också få del av flera nyheter, inte minst nya siffror. Häromdagen offentliggjordes det att Spotify nu har 2,5 miljoner betalande användare. Men hur många användare har de internationellt efter USA-lanseringen? Det är siffror som ännu inte bekräftats.

Här läser du några fler spekulationer inför kvällen (lägg till i kommentarerna om du har fler):

Mashable

Allthingsdigital

Jag kommer vara på Berns under kvällen. Ses här 17.55?