Arkiv för
blackbird blackbird

22 oktober

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyDen senaste veckan gick inte till historien som en av de bättre vad gäller musiksläpp, men förutom att Bat For Lashes övertygade fick vi åtminstone möjligheten att bekanta oss med…

.., Halls, vars debutalbum var en hisnande upplevelse. Inte bara för att melodierna ofta lät som hymner, utan för att detta, det organiska, också räddades till sans av undersköna elektroniska syntar och beats.

Sången, och distansen mellan sången och melodierna, gitarrerna, var det som fascinerade mest på Tamaryns senaste alster.

Kitsuné firar tio år och för 14:e gången släppte detta hipsterskivbolag en samling i sin serie “Maison”, med ett nytt lass modern retro som inte gjorde fansen besvikna.
Läs vidare →

1 oktober

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyFörra veckans släpp av ny musik på Spotify visade sig inte helt oväntat vara svårslagen den här veckan, då endast ett fåtal stack ut – bland annat Hundred Waters.Inget pekar på att Mumford & Sons smått ofattbara framfart kommer att stanna, trots en relativt medioker och ensidig leverans den här gången.

Leveks fjäderlätta och Simon & Garfunkel-doftande albumdebut lovade gott inför framtiden, då de experimentella melodierna och stämmorna förhoppningsvis utvecklas till att bli än mer följsamma och fängslande.

Duon, med det än så länge svårgooglade namnet, Hiawatha trollband med ett antal eklektiska, bastunga och dystopiskt vackra spår.

Cave Paintings rytmiska och lättsmälta debutalbum var något för massorna att upptäcka och tycka om.

Läs vidare →

4 december

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyFrån och med i dag kommer jag att en gång i veckan sammanställa ett urval av den senaste veckans, enligt mig, bästa nya musiken på Spotify.

Fritz Kalkbrenner lyssnade på fansen och gav ut – vi lyssnade därför extra mycket på honom. ZombyThe Antlers och Austra gjorde det omvända och visade på smakfull och kvalitativt god vilja när de gav ut mer än vad vi väntat och begärt. För att inte tala om återförenade Guided By Voices som bjöd på efterrätten innan huvudrätten serverats.

Swindielegendaren Johan Holmlund bekräftade med Flowers In The Air att han varit ”saknad te havs” av fler än Håkan Hellström.
Läs vidare →