Arkiv för
Europaparlamentet

31 maj

EU förbereder för att förbjuda extra surfavgift utomlands

Foto: Leoprieto

Foto: Leoprieto

Nu ska det inte kosta extra för att surfa utomlands i Europa. Löftet kommer från EU-kommisionären Neelie Kroes i Bryssel idag. Telekomföretag ska inte få ta ut en extra avgift när kunden är utomlands och tvingas använda så kallad ”roaming”, surfa via en annan operatörs nät.

– Jag vill att vi ska visa medborgarna att EU är relevant i deras liv. Att vi ordnade så att de digitala reglerna kom ikapp deras rättmätiga förväntningar, sade Kroes som härmed vill förverkliga idén om en enda europeisk telekommarknad, sa Neelie Kroes i Europaparlamentet rapporterar DN.

Insikten kom spontant när hon förberedde sitt tal. Förhoppningen är att kunna göra klart ett förslag till påsk 2014.

– Inom telekom, av alla sektorer, finns det inte plats för barriärer. Det heter world wide web av en anledning. Det finns ingen annan sektor i den ofullständiga europiska enskilda marknaden där barriärerna är så obehövliga och så höga. Tiden för förändring är nu, enligt Neelie Kroes (DN)

 

21 februari

Visst kan en journalist vara med i ett politiskt parti!

Det är inte möjligt att vara medlem i ett politiskt parti och samtidigt vara journalist. Så sa journalisten och numera kristdemokraten och kandidaten till Europaparlamentet till SVT Aktuellt igår onsdag. Adaktusson har fel. Självklart är det möjligt att vara medlem i ett politiskt parti och samtidigt vara journalist. Läs vidare →