Arkiv för
Zlatan

17 oktober

Landslaget gjorde bragdvändning – så reagerade Sverige på nätet

Tisdagskvällen blev ett minne för livet för många svenskar. Det är lätt att man använder överord, men för många var det just överord som låg närmast till hands. Jag älskar att läsa kvällstidningarna en sådan här dag. Banks vassa penna, Nivas rusiga beröm. Men bäst är – som nästan alltid – att höra radiosportens referat. För den som missade det här är det måstelyssning! Läs vidare →

15 februari

26 januari

13 november

Veckans måsteläsning

Håller du på att drunkna i informationsflödet? Blir du stressad av att försöka hänga med i alla snackisar på Twitter och den offentliga debatten? Vill du ändå känna att du har lite koll? För din skull tänker jag försöka mig på att sammanfatta veckans måsteläsning varje söndag. Jag försöker ge dig de mest diskuterade, de mest läsvärda och bästa länkarna från mitt eget flöde. Tipsa mig gärna om sådant du tycker bör finnas med, och fyll på i kommentarsfältet!
Läs vidare →

9 november

Köp Zlatan som e-bok – eller låna den gratis på e-biblioteket

Zlatans bok har blivit en snackis över hela Sverige. Damon har tidigare skrivit vad den betyder för Sverige och från och med i dag kan du köpa den i butik. Eller ladda ner den på din platta via tex Bokus. Ännu roligare är förstås att ladda ner den som ljudbok. Zlatan inleder själv boken, men sen vill(?) han inte mer och lämnar över inläsandet till Jonas Malmsjö.

Men det var inte det jag skulle berätta, utan hur du istället för att betala 147 kronor för e-boken kan låna den gratis som e-bok på bibblan! Läs nedan eller läs @Gunnarr’s guide

 Uppdaterad: Kötiden på boklånet verkar lång

7 november

Zlatans bok är mycket mer än bara en bok

På gud!”. ”Mammas!”. ”Jag svär!”. Killen mittemot mig på tunnelbanan är exhalterad över någonting i telefon. Han ser ut att vara ungefär 16, med ursprung från ett östafrikanskt land. Hans brytning får mig att anta att han kommer från någon av förorterna bortom Globen, där jag nu har stigit på. Är han så här upphestad över en tjej, en fest eller någon kompis? Nej, det handlar om en bok.

Det står i tidningen att han sagt att Guardiola inte har några cojones. Wallah. Det här kommer bli den första bok jag läser.” Han ser glad och stolt ut.  Zlatans bok ”Jag är Zlatan” har redan innan den har släppts hajpats upp till skyarna via tidningar som har publicerat kortare bitar och citat nästan dagligen i över en vecka. Vår fascination för Zlatan är ett sedan länge debatterat och nästintill outtömligt ämne. Men mitt intresse här är mer för vad boken innebär som en symbol för människor som inte läser just böcker.

Läs vidare →