Vadå – blev det bara det här?

Så nu står vi där, efter en vecka av snack och löften. En vecka där vi berättat om våra planer, men ändå inte sagt något direkt konkret. Nu står vi här, nu går ridån upp och vår baby ska visas upp för världens kritiskt granskande ögon. Och så ser det mest bara ut som en blogg.

Personligen tänker jag så här inför Ajour: Jag vill skriva om de där sakerna jag tycker vi hör för lite av på nyheterna. Att bakom Occupy Wall Street står Adbusters och Anonops med all deras historik. Att det finns en utbredd rörelse som lever som My Little Pony’s på nätet (mer om det snart). Jag vill fortsätta dela ut de där speciella sakerna som bara internet har skapat och spridit.

Men framför allt vill jag hitta former att göra det på som tilltalar andra nätanvändare. Det är där jag tycker media idag brister. Jag gråter inombords när jag ser att tidningarna missar halva storyn, att folk påpekar att de vill veta mer om något och ingen lyssnar. Jag får eksem av att värdet av kommentarerna nästan alltid missas och de inte får utveckla storyn samtidigt som jag längtar tills jag kan skriva en halv historia som kommentarerna sen får vidareutveckla, kanske i en riktning jag aldrig tänkt mig från början.

WordPress är en fantastisk plattform eftersom den är så formbar. Vi vill skapa något som fyller ett hål vi tror inte bara vi känner och hur smart är det då att lansera en färdig plattform där vi på sin höjd har en arbetsgrupp som kommer med ett förslag på uppdatering om ett halvår. Är det verkligen hållbart?

Vi hotar inga etablerade kanaler. Vi ser oss bara som en möjlig komplettering. Men vi behöver också er hjälp eftersom vi sällan vet bäst. Hur vill du ha Ajour?