Veckans måsteläsning

Den här veckan har varit en av de mest omtumlande för mig på länge, så jag hoppas att ni ursäktar om jag lyckats missa något viktigt. (det har jag alldeles säkert)
Ni får hjälpa mig – fyll på med länkar i kommentarsfältet!

 

Allmänt:

Teve-eken, eller radio-eken som den även kallas, har fällts. Själv har jag inte engagerat mig eller orkat följa med i debatten, men tycker att Johan Ingerö skriver vettigt i SvD.

Sverigedemokraternas landsdagar pågår i helgen, och de har bland annat presenterat ett förslag om att dela in människor i tre olika grupper beroende på hur svenska de är. Jag hoppas verkligen att deras sympatisörer fattar allvaret. Alex Bengtsson säger det bra.

Det har även varit en del uppmärksamhet kring Tomas Östros som i förra veckans Agenda vägrade uttala förtroende för sin partiledare Håkan Juholt. Läs gärna Eric Rosén och Jonas Morian.

Tidningen Fokus har traditionsenligt listat Sveriges hundra mäktigaste personer.

Peter Englund presenterar stolt SAOL-appen för iPhone och Android.

Många är det som har reagerat på nyheten att en elallergiker kan komma att orsaka radio/mobil/teveskugga i Mora.

 

Vårdskandalen:

Det här är måsteläsning i ordets rätta bemärkelse; Kristian Petri om sin pappas sista tid i livet.

 

Debatt:

Minns ni Johan Hakelius text om Etiopiensvenskarna från förra veckan? Johan Wirfelt kommenterar, som en del i Amnestys bloggstafett om yttrandefrihet. Det har skrivits mycket bra, jag rekommenderar er att läsa även Axel Andén, om att kampen för yttrandefrihet måste föras varje dag, här och nu.

Det är mycket i utvecklingen runt om i världen som oroar nu. Inte bara allt fler höjda röster om inskränkt yttrandefrihet. Kjell Häglund har skrivit en artikel med skrämmande innehåll. Du vill inte läsa den, men du måste. Opassande tipsar om hur du kan agera för att protestera mot det vansinniga.

Vår fina videokrönikör Sonja Abrahamsson har skrivit om barnklädesvanvettet hos Lindex.

 

Media:

Bonnierskandalen som briserade i onsdags är häpnadsväckande. två och en halv miljon betalande kunder.

 

Det var vad jag hade att komma med den här veckan – så hjälp mig gärna med tips och länkar i kommentarsfältet!
Varför min vecka varit omtumlande? Därför.