Folkpartiet slutar "bevaka" Twitter


I dag gjorde @Folkpartiet exit från Twitter genom att förklara att de inte har personalresurser att ”sitta och bevaka” Twitter.
Vilket givetvis lett till en del lustiga kommentarer från belackare som hänvisar till att Folkpartiet var med och drev igenom FRA-lagen, som var byggd just för att ”bevaka” Sverige.
Själv tycker jag det är tråkigast att de känner att de måste bevaka – oavsett vilken betydelse vi lägger i ordet. Det behöver inte vara svårare än att bocka i en ruta i Twitters inställningar så får Folkpartiet ett mejl varje gång någon pratar direkt till ”@folkpartiet”. Och nog borde Folkpartiet ha ”personalresurser” att tala med sina väljare när väljarna frågar?
Uppdaterat: @phle70 påminner om att @Folkpartiet den 16 oktober skrev följande: ”Här på twitter finns ingen som säger stopp i debaten, så fortsätt debatten, och påverka våra arbetsgrupper”. Det gällde tydligen bara två dagar till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Jag tycker att man också då bör prata om man läser hela tweetdeck länken: http://www.tweetdeck.com/twitter/folkpartiet/~V2HzK så säger den:
    ”Nu loggar vi ur från Twitter på ett tag. Vi har inte personalresurser att sitta och bevaka denna kanal. Om ni vill fortsätta diskussion så gör det gärna på http://on.fb.me/opXoaK ” dvs. fortsätt diskussionen på Facebook.
    Och visst, de flesta är på Facebook – men inte alla, precis som att alla inte är på Twitter. I Sverige är dock Twitter växande och jag upplever det som mycket mer frodigt när det handlar om att få till bra diskussioner.
    Jag tror inte det är generellt fel att organisationer inte har möjlighet att bevaka alla kanaler som finns i sociala medier. Men att ett av Sveriges stora politiska partier inte kan bevaka twitter, det är bara märkligt.

  2. Jonte says:

    Angående det sista. Tja, alla partier har väl personalresurser för att prata med sina väljare, men inte 24 timmar om dygnet på ett forum som tar längre tid än att ge ett svar i verkliga livet.
    Sen är det frågan hur mycket twitter betyder för svensk politik. Det är inte förskräckligt många på twitter, desto mindre följer politiker eller partier.
    Nu återstår det att hoppas att folkpartiet inte vänder på klacken när valet börjar närma sig, för skaffar de tillbaks sitt twitterkonto då, så kan man absolut tolka det som non-chalant

    • Jag vet inte om jag tycker att twittra ett svar tar längre än ”verkliga livet”. Det räcker som sagt att ha koll på de som ställer direkta frågor. Det borde inte vara konstigare än att man svarar på mejl.
      Och angående din sista kommentar: Spot on!

  3. Man anar att ambitionen från FP ingångsvis var för högt uppskruvad i den allmänna Obama-Me-Too-More-Of-The-Same-hysterin. Ganska utflippat att kliva av totalt, då de kunde ha nöjt sig med att sänka ambitionen i termer av svarstid för ev kommentarer. Just ”bevaka” är ett anspänt ordval som avspeglar Svensk hierarkisk syn på allmänhetens kommunikation, ”hänga med i vad som sägs” låter bättre.

  4. Mikkel Gerdes says:

    Känns verkligen tråkigt. Politiker behöver mer kontakt med folket inte mindre. Att använda twitter är ett underbart sätt att komma nära väljarna och dessutom få omedelbar feedback. Tråkig hållning från ett parti som annars har mycket sunda värderingar.

    • svenn says:

      Måste bara påminna om att ”folket” inte använder twitter i större utsträckning. Det är bland politik/reklam/medie/journalistfolk som twitter är stort. De som ingår i dessa kretsar brukar glömma det.

      • Det är en god påminnelse, men lika relevant som att säga att man borde strunta i torgmöten för att det ändå bara stannar ett 20-tal och lyssnar.

      • Mikkel Gerdes says:

        Mitt förslag är att du kollar #svpol och de andra politiska kanalerna och jämför med andra medier. Jag tycker i mycket hög utsträckning att twitter har en aktiv andel politiskt intresserade personer.
        Att ha en kanal där personer som jag, dvs intresserade men inte engagerade personer kan påverka känns viktigt för mig i varje fall.
        Jag tycker ofta det är bra och relevanta diskussioner som finns på twitter.

  5. Kim says:

    Avskedstweeten kom i samband med Gannadebatten. Folkpartiet har såklart inte tid att twittra medan de utvisar folk. Nån jävla prioritering får det väl vara i det här parti
    et?

  6. […] skrev i går skrev att Folkpartiet loggar ut från Twitter på grund av personalbrist. Men redan i dag backar de från […]