Kassan tryter för Etiopiensvenskarna

Sista advokaträkningen för frilansjournalisterna Johan Persson och Martin Schibbye är betald. Men vissa kostnader kvarstår fortfarande. Martins fru Linnea Schibbye varnar nu för att kassan börjar sina.

Reportrar utan gränser och Journalistförbundet har som bekant startat en insamling till förmån för frilansjournalisterna Martin Schibbye och Johan Persson som gripits i Etiopien.

De insamlade pengarna har i första hand gått till advokatarvode och kostnader under den rättsliga processen. Men pengarna har även använts för att att täcka andra utgifter som uppstår. Det kostar för de anhöriga att flyga ner, och att ombesörja dagliga matleveranser till fängelset.

Martins fru Linnea Schibbye är tacksam för allt stöd, men påpekar samtidigt via en bekant att insamlingskassan nästan är tom.

Vi på Ajour vill naturligtvis hjälpa till att sprida detta budskap.

Donera pengar genom att betala in på bankgironummer 5567-3818, betalningsmottagare Reportrar utan gränser. Märk inbetalningen Johan och Martin.

Eventuellt överskott från insamlingen kommer att användas till stöd för andra journalister som behöver rättslig hjälp när de arbetar utomlands.

Uppdaterad: Expressen och TV4 har nu, föredömligt nog, skjutit till 50 000 kronor var till stöd för Martin och Johan. /emanuel