iZettle bekräftar kapitaltillskott

iZettle, som jag tidigare har beta-testat dök i morse upp i mitt flöde när TechCrunch rapporterade om att de tagit in en bunt friska pengar.
I en kort telefonintervju på morgonen bekräftar marknadschefen Johan Bendz summan 75 miljoner SEK och Dagens Industri har ett reportage i dagens pappersupplaga kring vad pengarna ska användas till – huvudsakligen geografisk expansion samt utveckling av tjänsten.
På de två första månaderna har iZettle attraherat 10.000 aktiva användare som har genomfört minst en transaktion. Den siffran blir extra intressant om man betänker att det i Sverige finns 200.000 kortterminaler på marknaden vilket innebär att företaget har ökat antalet ställen som tar kort med 5% på kort tid.
Den amerikanska motsvarigheten Square har på en 30 gånger större marknad cirka 750.000 användare men har samtidigt varit aktiva sedan vintern 2010. Den stora skillnaden är dock att Square har en lösning för magnetremsa medan iZettle använder sig av den i Europa och resten delen av västvärlden bortsett från USA,  mer accepterade chiplösningen.
Lyckas företaget bygga förtroende hos konsumenterna och hjälpa till att överbrygga oron hos gemene man för att lämna ut sitt kort kan det här, precis som jag tidigare skrivit, bli en framgångssaga av stora mått.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Olle says:

    Tror mycket mer på bitcoin på den här marknaden i framtiden. Avgift: Noll (eller löjligt lite om man har bråttom). Och ingen kan konfiskera pengar eller förbjuda transaktioner.
    På sikt kommer bitcoinlösningar att konkurrera ut iZettle, Square, Paypal och andra som gapar efter lite för mycket. Det kommer inte att ske imorgon, men det är otroligt mycket på gång i Bitcoinvärlden just nu. (Kolla t.ex. på antal transaktioner per dag: http://blockchain.info/charts/n-transactions)

  2. Alexander says:

    Sjukt dyr summa per transaktion, 2.75% per transaktion. Det är nästintill vad Amex tar för sina transaktioner..
    Tillverkaren behöver säkert inte ta ut sånna höga transaktions avgifter.

  3. Christian says:

    Jag har fortfarande svårt för deras moralbaserade regler:
    https://www.izettle.com/se/hjalp/finns-det-nagot-jag-inte-far-salja-med-izettle/
    En betaltjänst ska naturligtvis följa gällande lagstiftning, tex inbillar jag mig att det finns regler mot pengatvätt och annat.
    Men en betaltjänst ska inte lägga moraliska värderingar i vad det handlas med. Varför förbjuder iZettle försäljning av ”sexhjälpmedel”? Eller något så udda och ospecificerat som ”Time sharing”?
    Varför får jag inte betala en anonymiseringstjänst med iZettle?
    Sista regeln lyder: ”eller i övrigt tveksamma från ett risk-, reklamations- eller renomméperspektiv.”
    Det är ju en rejäl gummiparagraf – vad är ”tveksamt” ur ”renommeéperspektiv”? För vem?

  4. Daniel says:

    Det finns två saker som påverkar hur snabbt det ökar.
    Osäkerheten i att man inte kan veta om det är ett skimmingprogram som körs eller det riktiga programmet.
    Transaktionskostnaden påberkar också.

    • Johan Hedberg says:

      Definitivt! Har för mig dock att jag ställde just frågan kring skimningsproblematiken och det finns en hel del inbyggda lösningar som ska förhindra just detta.
      Men efter att nyhetens behag lagt sig kommer transaktionskostnaden vara väldigt viktig framför allt för företag som använder lösningen i sin dagliga verksamhet.