Arkiv för
film

23 juli

Netflix om den nordiska lanseringen, rättigheter och nya profilfunktioner

Todd Yellin, Netflix

Todd Yellin, Netflix Foto: Sara Fritzon


 
I oktober 2012 lanserades Netflix i Norden, in i en marknad som redan var fylld med andra aktörer inom filmstreaming. Nio månader senare tros det gå bra för Netflix i Norden, även om de själva inte berättar hur många abonnenter dom har.
– Vi pratar inte öppet om det, på grund av affärsmässiga skäl, säger Todd Yellin, Netflix vice VD för innovationsavdelningen, som är på sverigebesök. Men han håller med om att lanseringen har gått bra.
– Vi har ett kontor i Beverly Hills som jobbar med licensieringen av materialet vi lägger ut i varje land och i Norden hade vi tidigt folk på plats innan lanseringen som försökte lista ut vilka filmer och program som skulle fungera bäst.
Läs vidare →

23 januari

Pirate bay-dokumentären släpps den 8 februari – i Berlin och gratis på nätet

Dokumentären om svenska fildelarsajten Pirate bay har fått ett premiärdatum. 8 februari kommer den släppas på Berlins filmfestival. Samma datum kommer den också göras tillgänglig på Pirate bay. Det är första gången någonsin en film har officiell premiär på Berlin filmfestival och samtidigt släpps på nätet.
Regissören Simon Klose berättar mer om saken i ett filmklipp: Läs vidare →

26 februari

14 januari

Pirate bay bjuder band på gratisreklam – för att bredda kulturen


Pirate bay ska skapa system för att lyfta fram ny kultur. På sajtens förstasida får nu små musik- eller filmaktörer gratis låna den stora sajtens förstasida – för att gratis pusha för sin musik.
Pirate bay avslöjade det nya greppet, som de kallar The promo bay, på sin blogg idag:
”We believe that there are so many undiscovered artists our there and that there is so much crap flooding the top charts. So this is your chance to be discovered!”
Pirate bay har flera gånger förut använt sin förstasida för att lyfta projekt de tror på, eller fri musik. Bland annat har Timbuktu släppt en singel via sajten och sajtens förstasida.
Nu är alltså idén att ta det ett steg vidare. Genom att editionera förstasidan på sajten kan ett band visas för publik från ett särskilt land. Läs vidare →

14 december

Dagens julklappstips: torkade insekter iförda Jurassic Park-kläder

Bild: Etsy.com


Det går mot juletid, och du kanske sitter och tuggar av det lilla du har kvar av dina naglar i nervositet över att inte ha hunnit med alla julklappsinköp än. Men frukta intet! På nätet finns både galna entreprenörer och deras produkter att tillgå – ofta till ett billigt pris, med innovationerna bakom produkterna i bakhuvudet. En av dessa nätentreprenörer är Erin Pearce, 23-årig konstnär och bloggare. Hon har, till allas förtjusning, torkat ett gäng jätteskalbaggar och klätt ut dem som rollkaraktärerna i den första Jurassic Park-filmen från 1993. Och det bästa är att de finns att köpa på nätaffären Etsy, till de facila priset av ungefär 860 kronor styck, inklusive frakt. Så vad väntar du på? Överraska din mamma med en verklighetstrogen skalbaggsreplika av den kvinnliga huvudrollen i Jurassic Park, doktor Ellie Sattler, avbildad ovan, till jul!

24 oktober

En ovanlig godnattsaga och en liten flicka som älskar den ändå

https://www.youtube.com/watch?v=Hst1jyT3A4c?rel=0″ frameborder=”0″ width=”420″ height=”315″>
Redditanvändaren telin21 lade idag upp en Youtubefilm föreställandes hennes dotter, när som hon lyssnar på en godnattsaga uppläst av hennes far. Men godnattsagan är inte live – eftersom pappan är i armén är den förinspelad, och spelas upp på en dator. Det bekommer emellertid inte den 2-åriga flickan, utan hon kramar sin pappa och lyssnar duktigt på sagan… Vem fan är det som skär lök härinne?
via Reddit