Arkiv för
izettle

19 oktober

iZettle bekräftar kapitaltillskott

iZettle, som jag tidigare har beta-testat dök i morse upp i mitt flöde när TechCrunch rapporterade om att de tagit in en bunt friska pengar.
I en kort telefonintervju på morgonen bekräftar marknadschefen Johan Bendz summan 75 miljoner SEK och Dagens Industri har ett reportage i dagens pappersupplaga kring vad pengarna ska användas till – huvudsakligen geografisk expansion samt utveckling av tjänsten.
På de två första månaderna har iZettle attraherat 10.000 aktiva användare som har genomfört minst en transaktion. Den siffran blir extra intressant om man betänker att det i Sverige finns 200.000 kortterminaler på marknaden vilket innebär att företaget har ökat antalet ställen som tar kort med 5% på kort tid.
Den amerikanska motsvarigheten Square har på en 30 gånger större marknad cirka 750.000 användare men har samtidigt varit aktiva sedan vintern 2010. Den stora skillnaden är dock att Square har en lösning för magnetremsa medan iZettle använder sig av den i Europa och resten delen av västvärlden bortsett från USA,  mer accepterade chiplösningen.
Lyckas företaget bygga förtroende hos konsumenterna och hjälpa till att överbrygga oron hos gemene man för att lämna ut sitt kort kan det här, precis som jag tidigare skrivit, bli en framgångssaga av stora mått.