Arkiv för
las palmas

2 januari

Årets youtubeklipp nu tillgänglig som längre film på SVTplay

Du minns Baby trashes bar in Las palmas? Svenska Johannes Nyholms youtubeklipp som tog världen med storm och som tog bronspengen i Ajours genomgång över årets största youtubeklipp.

Nu är hela filmen, en kortfilm på 14 minuter, tillgänglig att se på SVTplay! Igår sändes det på svt2 och finns nu att klicka sig in på i en månad framöver. Med 13 miljoner youtubevisningar borde Johannes ha underlag att göra hela filmen till samma succé. Avgör själv här:
http://svtplay.se/v/2658052/kortfilm__las_palmas

20 december

En femårig flickas kamp med vardagen

’https://www.youtube.com/watch?v=23NBQNWCoao” frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″>
Kommer ni ihåg Baby trashes bar in Las Palmas? Trailern för kortfilmen om en bebis som förstörde restaurangvistelsen för ett gäng dockor genom att vara kladdig och berusad gick nätet runt flera gånger i våras, vilket inte var konstigt eftersom den i all sin utsökta enkelhet prickade in en av nätets mest älskade teman: små barn som härmar vardagliga saker vuxna gör. Vårt sug att låta vår avkomma visa oss hur absurda våra sysselsättningar ser ut genom deras okoordinerade rörelser verkar närmast omättligt. Och det senaste exemplet på det är The Modern Woman, en två minuter lång genomgång av hur en femåring går igenom sin vardag som en vuxen modern kvinna. Och om diverse bloggkvinnor på sistone framfört åsikter i media om hur stressiga deras glamourösa vardagar med kaffe, smink och utskällning av medarbetare över telefon är, är det ingenting mot motsvarande upplevelse för en som inte ens når upp till kaffemaskinen.