Arkiv för
Newport

3 januari

Fotbollsklubb bekräftar övergång – ifrågasätts på Twitter


Walesiska Newport County spelar i den engelska fotbollens femtedivision, den högsta serien under proffsligorna Premier League, The Championship, League One och League Two. Igår twittrade Newport ut att man lånar ut sin mittfältare Jake Thomson till Lincoln City, en klubb som håller till lite längre ner i tabellen i samma division.
Lincoln City verkade dock lite förvånade över att Newport var så snabba med att bekräfta övergången, och uppmanade Newport via en tweet tillbaka att i så fall omedelbart skicka över det påskrivna kontraktet.
En anledning till att Lincoln City hade lite extra bråttom kan ha varit att de ville hinna få Thomson, som har gjort två landskamper för Trinidad & Tobago, spelklar till lördagens möte med Ebbsfleet United. Brittiska Daily Mail frågar sig om händelsen kan kallas ”the first Twitter transfer”, då de menar att Lincoln City använde Twitter till att skynda på övergången. Senare under dagen kunde också Lincoln City bekräfta övergången.
Så snart som den 12 januari möts Newport och Lincoln City i ligan. Thomson kommer emellertid inte att kunna medverka i just den matchen på grund av en klausul i lånekontraktet.