Arkiv för
pakistan

21 november

Pakistan förbjuder "apskrev" och andra olämpliga ord i SMS

En man för en i Pakistan omöjlig SMS-konversation. Bild: markhillary på Flickr, http://www.flickr.com/photos/markhillary/3170599391/


Det är av allt att döma slutsexat över SMS i Pakistan. Där har nämligen enligt Hindustan Times över 1 700 ord förbjudits från att användas i SMS, motiverat av att de anses olämpliga. Listan på ord, som ska börja sättas in i spärrlistor omedelbart, läckte ut på nätet för några dagar sedan och har sedan dess varit det stora samtalsämnet i Pakistan, och hånats obönhörligt av landets stora mängd bloggare och twittrare. Till och med Jemima Khan, den populäre politikern och cricketspelaren Imran Khans exfru, kommenterade listan med att hon skulle anstränga sig för att inkludera ordet ”apskrev” i varenda SMS hon från och med nu skrev till sina pakistanska vänner.
Läs vidare →

3 november

Goda nyheter: Pakistan normaliserar handelsrelationen med Indien

Som en av de mest infekterade områdena i världen har Pakistan och Indien länge gjort omvärlden en aning oroad. Båda länderna gör anspråk på Kashmir (något förenklat), båda har kärnvapen och så fort relationen ser ut att bli bättre har det ofta inträffat någon incident som tagit allt tillbaka till ruta noll. Nu kommer dock uppgifter som gör gällande att Pakistan gått med på att normalisera handelsrelationerna med Indien. Detta kan förhoppningsvis ligga till grund för mer stabilitet och utveckling i regionen. Morgonen därmed inledd med en riktigt bra nyhet.