Arkiv för
wywallet

31 januari

Formulär: Så slipper du reklamen från Wywallet

Från och med i morgon behöver alla som använder sms för att betala för sig i till exempel kollektivtrafiken registrera sig på nytt. Gör man det med Wywallet godkänner man också att man tar emot riktad reklam från dem och andra företag. Detta har Ajour skrivit långt om tidigare. Efter det har Wywallet uppdaterat sina villkor. Men fortfarande behöver man aktivt avregistrera med ett mejl för att slippa reklamen. Ett förfarande som är långt krångligare än det enkla sms som krävs för att godkänna avtalet (och reklamutskicken).
Därför har Ajour nu satt ihop ett enkelt formulär. Använd den mejladress du använde för att registrera dig på Wywallet, ditt namn och underskrift och tryck på ”skicka”, så har du avregistrerat dig från reklam-sms:en.
Läs vidare →

28 januari

Därför skapade Wywallet kaos med sms-betalningarna


Jag skrev i lördagens Dagens nyheter om de nya sms-betalningar som införs på fredag den 1 februari. Då kommer du inte längre kunna betala med sms som vanligt. Istället behöver du använda Wywallet, eller andra tjänster om du åker buss i till exempel Stockholm eller Göteborg.
Önskar du den korta, lättlästa versionen finns den i DN-krönikan. Men det finns anledningen att lägga ut texten lite kring saken. Det här är en sammanställning av intervjuer med Wywallet, jurister på Finansinspektionen och Stockholms lokaltrafik. Den gör inte anspråk på att vara heltäckande och vill du bidra med ditt perspektiv får du gärna kommentera nedan. Läs vidare →