Arkiv för

16 november

25 september

Tintin-debatten handlade alltså om en flytt av böcker

På tisdagmorgonen rasade en debatt om hur Tintin-böckerna skulle ”plockas bort från Kulturhuset”. Detta var en felaktig beskrivning i Dagens Nyheter-artikeln (och även TT), som ledde till många arga kommentarer i den efterföljande Twitter-stormen. Men i själva verket skulle böckerna bara flyttas till Serieteket, alldeles bredvid.
Jag begav mig till Kulturhuset för att undersöka hur långt hyllbytet skulle vara:

Även om sakfrågan kanske är nödvändig att diskutera, så borde utgångspunkten vara i fakta. Det handlade alltså aldrig om någon ”utrensning” från Kulturhuset, utan en flytt av böckerna.
Läs vidare →

27 maj

Högvakten hyllade Loreen

Dagen efter Loreens vinst av Eurovision Song Contest duggade hyllningarna tätt, men frågan är om inte det här var en av de finaste. Högvakten Livgardets Dragonmusikkår vid Stockholms slott spelade dagen till ära så klart Euphoria. Trots att klippet lades upp idag är det inte inspelat idag utan från Valborsmässoafton och de som står för musiken är Arméns Musikkår.
http://www.youtube.com/watch?v=4_yhPw-SS3g
Litet förtydligande: Det är så klart inte Högvakten som spelar utan den musikkår som ackompanjerar dem. Med lite hjälp från Emil Nilsén och Försvarsmaktens schema kunde saken snabbt bringas i ordning. Rätt ska vara rätt.
Ytterligare förtydligande: Rolf Landberg upplyste om när klippet är inspelat och vilka det var som spelade.
Tipstack till Simon Arons