iZettle slopar fasta avgiften på transaktioner

iZettle meddelar nu på morgonen att man beslutat sig för att slopa den fasta avgiften på transaktioner. Tidigare tog man 1,50 kr plus 2,75% (3,75% för American Express) men nu väljer man alltså att bara behålla den rörliga delen. Vi har försökt att få loss lite data från iZettle kring antal transaktioner man genomfört men den enda uppgift kring företagets utveckling vi har är att medlemsantalet passerat 50.000. Klart är i alla fall att det nu blivit lättare att motivera en mindre transaktion. Här finns en guide som jag tidigare skrivit till iZettle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Bra beslut.
  Vore riktigt kul att se en jämförande graf mellan kostnader för att använda iZettle och en traditionell Babs-terminal. Antar ajour utmaningen? Eller är det kanske redan någon som gjort en, nu när de slopar den fasta avgiften per transaktion?

 2. Olle says:

  Tror mycket mer på bitcoin på den här marknaden i framtiden. Avgift: Noll (eller löjligt lite om man har bråttom). Och ingen kan konfiskera pengar eller förbjuda transaktioner.
  På sikt kommer bitcoinlösningar att konkurrera ut iZettle, Square, Paypal och andra som gapar efter lite för mycket. Det kommer inte att ske imorgon, men det är otroligt mycket på gång i bitcoinvärlden just nu. Kolla t.ex. på den senaste ökningen av transaktioner per dag: http://blockchain.info/charts/n-transactions.
  (ursäkta dubbelpost, jag kommenterade den relaterade artikeln av misstag)

  • Johan Hedberg says:

   Jag delar inte din uppfattning i den här frågan. Skälet är att jag anser bitcoin (om/när de får ordning på den) vara en möjlig valuta för framtiden, men det är inte en betalningslösning. Ser inte att vi kommer överge chippade kreditkort på mycket länge (bankerna kommer inte tillåta det och NFC-tekniken är ännu i sin linda) och då är iZettle en möjlighet för mindre företag att lämna det kontanta samhället.
   Kortfattat: Bitcoin valuta, iZettle tekniklösning. Inte samma sak.

   • Olle says:

    Tack för ditt svar. En del här som behöver kommenteras.
    ”När de får ordning på den”
    Bitcoinsystemet är alive and kicking och bygger på extremt säker och beprövad kryptoteknologi. Inga allvarliga fel har hittats i systemet, och all kod är öppen och granskningsbar. Däremot har några växlar slarvat med säkerheten och åkt dit på det.
    Skalbarheten har fortfarande en del att önska men det kommer att komma successivt.
    ”Inte en betalningslösning”.
    Jag antar att du tänker på det faktum att det tar ca 10 minuter till första bekräftelsen. Detta gäller ”råa” bitcointransaktioner men det finns flera sätt att lösa det problemet, bl.a. med smarta betalningstjänster som använder sig av bitcoinnätverket. Flera betalningsappar finns redan. De flesta använder QR-koder, men NFC kommer snart. (Kolla in t.ex https://blockchain.info/wallet/iphone-app)
    ”Bankerna kommer inte att tillåta det”
    Oh boy. Det fina med bitcoin är att bankerna har inget att säga till om! Ingen och alla äger bitcoinnätverket. Visst, bankerna har monopol nu, men när folk inser att bitcoin gör bankernas jobb fast mycket billigare/friare/snabbare/smartare så kommer handeln också att haka på.
    Det kommer nog att ta några år för bitcoin att nå ut till gemene man, så det finns en marknad för iZettle och liknande lösningar ett tag till. Men inte så länge…
    Och ja, bitcoin är en valuta, men det är också ett fantastiskt ekosystem som myllrar av kreativitet, smarta affärsidéer och spännande tekniska lösningar. Skall bli superspännande att följa den här utvecklingen!