Netflix lanseras i Sverige

netflix logga
Netflix har på morgonen offentliggjort att man avser lansera sin tjänst i Sverige, Norge, Danmark och Finland under senare delen av 2012. Företaget har en tjänst för att hyra ut strömmade filmer via nätet och har drygt 26 miljoner kunder över hela världen. I Europa har man tidigare endast varit tillgängliga i England och Irland.
Redan i juni rapporterade norsk media att NRK och TV2 förde samtal med Netflix kring samarbete men vilka eventuella partners företaget har i Sverige är ännu inte offentliggjort. Det finns heller inga rapporter kring prissättning av tjänsten som kommer att konkurrera med svenska Voddler, Headweb, CDON, Viaplay med flera. I samband med lanseringen i England kostade ett månadsabonnemang £5.99 (motsvarande cirka 62 kr). Konkurrenten Lovefilm.se tar i dagsläget 99 kr per månad för obegränsade mängd strömmad film (då ingår även möjligheten att välja fysiska skivor).
Netflix svenska kundtjänst är sedan morgonen aktiva på Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Men kommer de verkligen konkurrera med Voddler, Headweb och CDON? Enda lika tjänsten i Sverige är ju Viaplay – de andra är ju ”pay per view” istortsett. Det fina med Netflix är ju modellen med månadskostnad och fri mängd.
  Utbudet lär vara mycket sämre än US, iom att film- & tv-bolagen tjänar mumma på att sälja serier till tv-kanalerna, men som sagt vinner de mycket på modellen och att Netflix finns i Apple TV, Playstation 3, XBOX m.m. till skillnad från konkurrenterna.
  Jag fortsätter tillsvidare med Netflix US http://slowmove.se/rulla-netflix-pa-din-apple-tv-i-sverige/ så får man se hur utbudet och så blir sen. Även ruskigt tveksam till att de kommer fixa svensk text (som ju Svenskar verkar älska att ha) till filmerna om de nu har större utbud än Viaplay.

 2. rdj says:

  Hoppas utbudet är bra och att det går att köra på en Linuxdator, i så fall är jag en potentiell kund.

 3. […] som skrivit om denna nyhet: IDG, Ajour, Arctic Startup Dela det här:FacebookTwitterE-postSkriv […]

 4. I almost never leave responses, but I browsed a lot of
  remarks here Netflix lanseras i Sverige | Ajour.
  I do have a few questions for you if you do not mind.
  Could it be only me or does it look like some of these remarks appear like they are coming from
  brain dead people? 😛 And, if you are posting at other sites,
  I’d like to follow you. Would you make a list of all of all your social networking pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?