Nu kommer Facebooks timeline till Sverige – så aktiverar du

Det har ropats varg om nya Facebook sedan i september. Först kunde det bara nås av utvecklare, men förra veckan började Facebook rulla ut det i Nya Zeeland. Då sa Facebook Sverige till Ajour att Sveriges tur skulle komma om några veckor.
Men i dag är väntandet slut. I alla fall för den som vill.
Via den här länken kan vem som helst aktivera Facebooks timeline på sitt konto.
Därefter får du upp följande ruta där du måste klicka publicera.

Välj sedan en stor huvudbild till din tidslinje – och du är igång! Såhär ser det till exempel ut på min Facebooksida:

Jag har tidigare skrivit om Facebooks förändringar i en DN-krönika. Samt i en artikel och en chatt med Aftonbladet.
Kolla också Mashables sammanställning över hur användare använt nya Timeline för att göra snygga profilsidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Moa says:

  Påverkar detta vem som ser vad på min profil, eller gäller samma publiceringsinställningar som tidigare?

 2. johann says:

  har kört det i ett par månader nu, det är ingen större skillnad. det är endast lättare att hitta på profilsidan + möjligheten att uppdataera med diverse onödigheter. att kalla det för ett nytt facebook är lite överdrivet, för det är i flödet man mest är egentligen och den har ju samma utseende

  • Ja, nu var det ju inte bara timeline som var nytt. Alla nyheter släpptes tillsammans och blev därför i folkmun ”nya facebook”. Att Timeline sedan dröjde och var den, grafiskt sett, största förändringen, gör väl att man ändå kan kalla den ”nya Facebook”, tycker jag.

 3. FJW says:

  Har redan haft timeline i nån månad. Utvecklade själv via FBdevelopers. Äntligen kan fler aktivera den så man slipper se alla fula FB sidor.

 4. Lisa says:

  Alltså, det är ganska snyggt men den där stora bilden som man kan lägga till överst.. Varför är den per automatik super-inzoomad när man valt bild från sina album tex? Bara en bugg? Eller är det så för fler?

  • Jenny says:

   Min topbild blir dessutom extremt pixlig.

  • Emanuel Karlsten says:

   Det kan bero på att du har valt en bild på höjden? Då zoomar den in för att utnyttja hela bredden och det kan upplevas pixligt. Testa att använda en breddarbild, dvs en liggande bild.

 5. eeee says:

  nya zeeland

 6. […] om man klickade sig tillräckligt djupt ner i historiken. Men det var först när Facebook släppte timeline – en överskådlig tidslinje över hela ditt Facebookliv – som man med bara några […]

 7. Carl-Johan says:

  Någon som har koll på när timeline blir obligatoriskt i Sverige?

 8. mattias says:

  Allså vart man än läser så står det att timeline(tidslinjen) är släppt den 15 dec, men jag kan inte få den varför??? hittar ingen info alls om hur ja ska få det att fungara…. den gröna knappen 2skaffa tidslinjen” finns inte för mig :(( jag vill ju ha den……

 9. hama shvan says:

  jag vill ha i dag

 10. Gunnel Andre says:

  Det går inte att aktivera tidslinjen via den länken ni påstår, det finns ingenstans att klicka för att komma i gång mycket dåligt!!!!!