Arkiv för
apokalyps

15 december

Undergången ökar efterfrågan på skyddsbunkrar

Vi börjar närma oss 21 december, det datum i år som enligt mayaindianerna innebär världens slut. Även om många av de som själva härstammar från mayaindianerna mer ser datumet som slutet på en epok och början på en ny, så finns det vissa här i väst som tar det hela lite mer bokstavligt.
I Italien har rädslan för vad världens slut innebär lett till en stor efterfrågan på skyddsbunkrar. En Leonardo Remorini berättar för den italienska tidningen Corriere Del Veneto att hans byggfirma har konstruerat ett tiotal bunkrar i norra Italien.
– Den vi byggde i Padova är 60 kvadratmeter och ska kunna stå emot både jordbävningar och explosioner. Ett av rummen har en elektrisk generator som även fungerar både med diesel och solpaneler, säger Remorini till tidningen enligt Huffington Posts översättning.

11 november

En svensk zombie-saga på Twitter?


I morse upptäckte jag Twitter-kontot Novalie Mellberg som nyss börjat posta uppdateringar som indikerar något av följande:
– En fiktiv berättelse om en kvinna som just nu sitter fast i en barack med en massa illasinnade zombies (egen slutsats) utanför eller
– En kvinna som sitter fast i en barack med en massa illasinnade zombies utanför (fortfarande en egen slutsats) och subtilt försöker få hjälp via Twitter istället för att ringa 112 eller åtminstone posta på ett survivalist-forum.
Det finns ingen mer information om vem personen är, men tittar man på de personer som kontot följde först så ser man flera personer inom svenska spelindustrin. Profilbilden är hämtad härifrån och upplagd av C.D.A. Där tar det stopp för mig.
Någon som har någon teori om vad det är jag blir första att följa? Promo för ett nytt spel? Torsdagsöl som spårat ur?
Eller är det helt enkelt läge att plocka fram den där nedgrävda kistan i trädgården, aktivera elstängslet och kyssa the world as we know it adjö?

1 november

Eon8 eller Historien om hur folk såg jordens undergång i en enkel hemsida

Eon8


Sommaren 2006 oroade sig många för jordens undergång. Nu ska jag inte komma och påstå att det var något unikt för just sommaren 2006, med tanke på den ständigt närvarande skräck som människan som varelse hyser över sin oundvikliga död vore ju det förhastat. Men det som var ovanligt med sommaren 2006 var anledningen till oron, en ny hemsida som hade dykt upp. Signalerna den skickade ut var svårtydda men ödesmättade. Den hette Eon8.com.
Läs vidare →

17 oktober

Harold Camping och Jordens undergång

Harold Camping tror Jorden går under på fredag sägs det. Men riktigt så är det inte. Han menade att Jesus skulle återvända till Jorden redan 21 maj och att det skulle följas av fem månaders galenskaper som pest, miljontals döda varje dag och allsköns elände. 21 oktober skulle kulmen nås med den totala apokalypsen. När inget hände i maj sa Camping att vi nu genomgår en själslig domedag och att Jorden fortfarande ska gå under på fredag tillsammans med resten av universum (varför spara på något?).
Lite filmer från Camping & Co finns på deras egen YouTube-kanal.