Arkiv för
bild

3 januari

22 maj

25 januari

BILD: Guidad grupp råkar våldsgästa Jämtins presskonferens

Expressens reporter Karl-Johan Karlsson facebookar den här bilden och jag har nu suttit och fnissat så många gånger åt den att jag måste få dela med mig av den.
Det är från presskonferensen med Carin Jämtin igår. Som vanligt är den hårt bevakad av medier som livesänder. Men plötsligt, i bakgrunden, dyker en grupp på guidad tur i  riksdagen upp. De har råkat gå lite fel och våldsgästar plötsligt politikens absoluta fokus. Vad göra? Plocka fram kameran!
(och är det inte ännu roligare att det ser ut som att Juholt är deras guide?)

Foto: Karl-Johan Karlsson

24 oktober

Memekollen: rasismsatir och barnteckningar

Det senaste macrobildmemet (eller egentligen inte så ”senast” alls, enligt den här forumtråden föddes det så tidigt som i februari, men det är först nu det verkar ha fått ett genombrott) är Ordinary Muslim Man Meme. Det är vad det låter som: bilder på vad gemene muslim skulle kunna tänkas säga, där meningen ovan ger bilden av att han är extremist men den undre sedan avslöjar hans helt normala inställning till sex, kvinnor och livsstil. Det är ett meme som känns uppfriskande – att kunna skoja om våra tillkortakommanden i form av fördomar är ett viktigt steg på vägen till förståelse.
 
 
Childrens Own Studio är en hemmabaserad affärsverksamhet där man gör leksaker baserade på barns teckningar. Man kan skicka in en egen barnteckning och på så sätt ge sitt barn en unik leksak, eller bara nöja sig med att titta igenom deras oerhört söta blogg. Hur som helst är idén fantastisk, och leksakerna de gör får mig att överväga att skaffa barn bara för att omedelbart sätta en penna i handen på dem.