Arkiv för
Dawit Isaak

5 september

Dawit Isaak har suttit i fängelse 4 000 dagar – vad har du gjort?

I dag är det 4 000 dagar sedan den svenske journalisten Dawit Isaak sattes i fängelse av den Eritreanska regimen. Så mycket har sagts, så mycket har försökts göra. Men vi kan inte sluta.
Ett gäng publicistiska organ har i dagarna gått samman för att höja rösten för Dawit Isaak igen. Att Facebooka, blogga, twittra och använda sina egna publicistiska plattformar för att berätta vad man gjort för Dawit Isaak under denna tid. Om vad man vill göra. Gå med i Facebookgruppen, twittra under #fyratusen, eller gör något annat. Något bra för en svensk som sitter i fängelse utan rättegång, utan åtal.

27 oktober

Uppgift till #radioett – Dawit Isaak uppges flyttad från fängelset

I Radio1 berättar Lars Adaktusson idag nya uppgifter kring Dawit Isaak. Enligt riksdagsmannen Arhe Hamednaca (S) och journalisten Mehari Abraham har uppgifter från ”högt uppsatta personer” påstått att Dawit Isaak inte längre finns i fängelset. Här är intervjun och samtalet:

Än så länge är det oklart vad som har hänt med den svenske journalisten Dawit Isaak. Informationen är än så länge begränsad till att han är flyttad från det fängelse han tidigare suttit. Har han bara överförts till ett annat fängelse eller kommer han släppas? Eller är han död? Frågan diskuteras just nu i Lars Adaktussons program i den kommersiella pratradiokanalen Radio1. Men trots spekulationer och teorier om hans död är uppgifterna få. Läs vidare →