Arkiv för
kunge

23 februari

21 februari

Kungahuset publicerar video på kronprinsessan som vaggar fram med #kUnge

Jag är genuint osäker på den här texten och filmens nyhetsvärde, eller ens existensberättigande på Ajour, men på något sätt tycker jag det är lite fascinerande hur även Kungahuset, sakta men säkert, tar sig ut på nätet.
Idag gjorde kronprinsessan Victoria sitt sista offentliga uppdrag innan hon förväntas föda. Hon mötte med Finlands avgående president för en lunch.
Och innan scanpix eller någon av kvällstidningarna har hunnit lägga ut något rörligt lägger Kungahuset själv ut ett klipp på Victoria på, som vaggar sig genom slottets korridorer med en jordglobsmage. Klippet är inbäddat på hovets sida, men är tillgänglig för vem som helst att bädda in från Vimeo.
På hovets Facebooksida postar de klippet och får genast ett gäng ”gillar”.

Jag tycker det är en så smart grej av hovet. Efter deras mindre lyckade entré på Youtube har de lärt, gjort läxan och tar några små, stapplande steg mot att söka sig närmare…pöbeln.
För övrigt har det varit en del prat om vilken hashtag som ska användas för att prata om vår blivande statschef. Det kommer säker utkristalliseras efter hand, men mitt förslag är: #kUnge Visst är det fyndigt?