Arkiv för
musikhjälpen

17 december

Michael Jackson-platina ökade 2,5 miljoner på en timme – stängdes av

Ni känner såklart till att Musikhjälpen är igång, att Flashback är den organisation som samlat in mest pengar (just nu över 100 000 kr!) och att Mona Sahlin auktionerar ut sitt Tobleronekontokort (läs den fina historian!).
Kanske vet du också att Michael Jacksons Thriller-platinaskiva lades ut på auktion igår? Det påstås vara personligt tilldelat Michael Jackson. Men några sådana bevis finns inte. Men kännare påstår att det är sannolikt. Uppdaterat: Andra kännare hävdar bestämt att det är en förfalskning (via @henke)
Det har tydligen räckt för samlare.
För trots att det är två dagar kvar på auktionen gick budgivningen igårkväll upp – kraftigt. Vid halv elva tiden igår låg den på blygsamma:

För att EN TIMME senare vara uppe i enorma:

Notera gärna hoppet på 500 000 på sju minuter.
I auktionsbeskrivningen står beskrivet att ett liknande föremål tidigare har sålts för 10 000 dollar. Men 2,5 miljoner  – med två dagar kvar att buda? Satt samlare med en grogg och bjöd igår? Eller finns ett värde här som få andra förstår? Oklart. Men spännande att följa!
Uppdaterat 16:00: Auktionen är nu stängd?

Kan vi gissa att det faktiskt handlade om att någon satt med alkohol i glaset och att budgivningen spårade ur? Enligt Sveriges radio har budgivaren helt enkelt dragit sig ur. Budgivningen startar nu om och är i skrivande stund (16.35) uppe i mer måttliga 85 000 kr.

16 december

Flashback samlar ihop 70 000 till Musikhjälpen

Sveriges Radios stora välgörenhetskampanj Musikhjälpen får just nu uppmärksamhet från alla möjliga håll. Men det mest oväntade kommer kanske från Flashback.
I ett försök att rasera föreställningen om att Flashback är ” är en hög drogliberala, egocentrerade kriminella” samlade forumet ihop över 70 000 kronor – på tre dagar. Det är mer än något annat företag lyckats samla ihop.
Ajour har pratat med trådstartaren bakom insamlingen.

Läs vidare →