Arkiv för
nikke lindqvist

2 januari

NYÅRSKRÖNIKA: Hatbloggarnas 2012 är bara början

Nikke Lindqvist, nätveteran och en av landets bästa sökmotoroptimerare, sammanfattar 2012. Och ser ett blogglandskap han känner igen – som inte kommer att bli bättre.
Vid den här tiden på året brukar nätet svämma över av årskrönikor som sammanfattar året och blickar framåt med mer eller mindre fantasifulla teorier om hur nästa år kommer att bli. Jag brukar inte göra sådana. Mest för att verkligheten alltid överraskar, och för att jag sällan har en aning om hur framtiden kommer att arta sig. Alla gissningar blir ändå fel. Men i år känns det som om jag har en spaning som det ändå är värt att dela med sig. Läs vidare →

24 augusti

Har Mark Zuckerberg börjat jobba för Spotify?

Idag är det många som sprider en skärmdump på sökresultatet av ”spotify premium. För överst i googlingen är inte Daniel Ek, utan en bild på Facebooks grundare Mark Zuckerberg.

Inte bara bilden – enligt Google är det Mark Zuckerberg som är avsändare av sökningen. Varför detta? På grund av en ny algoritm som Google testat. Sedan tidigare kan man lägga in en koppling mellan en artikelförfattare och sin googleprofil, vilket gör att googleprofilen med bild syns redan i sökresultatet. I det här fallet har Google själv gjort kopplingen. Och förväxlat ett citat från Zuckerberg om Spotify, med artikelförfattaren.
Sökmotorexperten Nikke Lindqvist har hela nyheten.

19 mars

Dokumentär får Alex Schulman att radera blogginlägg om SVT-journalist


Under några månader har SVT-journalisten Johan Ripås arbetat med en dokumentär om hur Googles sökresultat får allt större inflytande på våra liv. Idén är att visa hur folks som har synder i det förflutna, eller har blivit baktalade, inte kan skaka sig loss från sitt Google-resultat. Istället ligger det kvar som ständiga påminnelser vid en googlesökning.
Men mest intressant har det varit att följa Johan Ripås egen googletvättning. Med hjälp av en av Sveriges absolut bästa sökmotor-experter, Nikke Lindqvist, har en del av dokumentären också handlat om att tvätta det egna sökresultatet. Nikke har dokumenterat en stor del av sitt arbete på sin blogg.
Läs vidare →