Arkiv för
os london

13 augusti

Mina guldkorn från OS i London (del2)

Två veckor av intensivt sporttittande är över. Vi har alla olika upplevelser av veckan, sett olika saker, känt olika saker. I en serie texter skriver Ajour-redaktionen sin upplevelse av hur de upplevt OS. Höjdpunkter, skämspunkter och intressanta länkar. Se alla delar här.

Mitt OS i år har mest bestått av udda ögonblick för att få en skymt av spelen. Som när vi, på väg hem från jobbet, tog med oss datorn i bilen för att se Sverige ta hem ett nästanguld i någon hästsport. Där satt vi och skrek till en sport vi knappt hade sett tidigare, än mindre jag förstod. De där tillfällena är finast, tycker jag. När vi engagerar oss i sporter vi varken förstår eller annars någonsin skulle intressera oss för.
Annars har mitt OS mest handlat om att klicka runt bland alla de roliga, töntiga och vackra anekdoterna och bilderna. Läs vidare →

28 juli

Här "heilar" mannen i publiken – när Tyskland gör entré i OS (video)


Hela nätet tjattrar om det. När Tyskland gjorde entré under OS-invigningen ikväll klippte bildproducenten över till den här mannen. Enligt uppgift är det tyska förbundspresidenten OS-kommitténs hedersmedlem Walther Tröger. Som hur som helst råkar göra en synnerligen opassande rörelse just när landet gör entré.
http://www.youtube.com/watch?v=gIyCoBB5Aas
En slump? En olyckligt slapp rörelse? Gör man det inte med högerhanden? Jag gissar att saken kommer vara en snackis inom timmar över hela världen. (alternativ länk)
Uppdaterat: Telegraph rapporterar om att flera tyskar ryckt ut till Trögers försvar. Och att det, såklart, knappast rörde sig om en nazist där på läktaren, utan någon som försökte vinka.