Arkiv för
ron de jeremy

17 november

Spritimportören om Facebookannonsen: Det här kommer aldrig hända igen

Igår kunde Ajour berätta att Facebookannonsen för Ron de Jeremy, den nylanserade rom som bär den kände porrskådespelaren Ron Jeremys namn och bild, bryter mot svensk lag på Facebook. Nu har vi pratat med Daniel di Zazzo, den ena av två grundare av företaget Herida Aurum, som låg bakom såväl importen av Ron de Jeremy som annonsen på Facebook. Han säger att det hela var ett misstag.
– Annonsen är borttagen och det här kommer aldrig hända igen.
Ja, för det finns ju ett par stora frågetecken i den här annonsen, som Alkholgranskningsmannen kallar olaglig. Kände inte ni till reglerna innan ni satte upp annonsen på Facebook?
– Det är klart vi kan reglerna, men det här var ett misstag med en annons som vi uppifrån inte hade godkänt. Vi har vidtagit åtgärder där också, och vi har lärt oss en läxa så vi inte kommer göra om det här.
Hur ser er relation med Systembolaget ut idag?
– Så fort vi såg annonsen själva tog vi ju bort den omgående, och det ville ju Systembolaget också. Men jag kan inte säga något från systemets sida, utan det får du fråga dem om.
Läs vidare →

16 november

Spritmärke marknadsförs olagligt på Facebook – kan ge miljonböter

Annonsen på Facebook


En Facebookannons för Ron Jeremys nylanserade rom Ron de Jeremy väcker frågetecken. Det handlar främst om att annonsen saknar de varningstexter som alkoholreklam enligt lag måste bära, men också om att den refererar till Systembolagets beställningssortiment och därmed får det att se ut som att avsändaren är Systembolaget. Detta är ett brott som kan miljonbelopp i böter. Ajour har pratat med Systembolagets pressekreterare Rebecka Blomberg och Alkoholgranskningsmannen.
Läs vidare →