Arkiv för
sociala media

29 december

Årets bästa tweets – 2011

2011 har inneburit ett år av mognad för Twitter. Inte bara har dess användarbas ökat, dess mediala genomslag blivit större utan det har också blivit en allt vanliga förmedlare av nyheter för många. Men årets bästa tweets handlar inte så mycket om nyheter, utan om kulturen på Twitter. De största händelserna, de mest beskrivande eller träffande uppdateringarna. Här är 2011 års bästa tweets, enligt Ajour:
Läs vidare →

25 november

Nya sociala medie-fenomenet "flash robs" är crowdsourcade massrån

https://www.youtube.com/watch?v=RpAz7X6HRTg” frameborder=”0″ width=”385″ height=”225″>
Fångat av övervakningskameran: Ungdomar går lugnt in i en affär, plockar på sig det de vill ha, och går ut igen

Den logiska följden av ”flash mobs”, där människor planerar en manifestation, genomför den på en offentlig plats och sedan låtsas som ingenting, är här. Den heter ”flash robs”, och går ut på att människor planerar rån mot en butik via sociala medier och sedan genomför dem i grupp, vilket gör det svårare för personal att gripa in. Detta rapporterar Wired.
Det första exemplet på denna nya trend inträffade i april, då ett tjugotal personer tillsammans stal varor till ett värde av $20 000 av en jeansaffär i Washington. Sedan dess har idén spritt sig i hela USA, och senast inträffade det i en Seven-elevenbutik i Silver Springs utanför Washington. Polisen Michael Chitwood säger till Delco Times att de förmodligen planerat stölden på en ”social mötesplats” tidigare under dagen.