Nya sociala medie-fenomenet "flash robs" är crowdsourcade massrån

https://www.youtube.com/watch?v=RpAz7X6HRTg” frameborder=”0″ width=”385″ height=”225″>
Fångat av övervakningskameran: Ungdomar går lugnt in i en affär, plockar på sig det de vill ha, och går ut igen

Den logiska följden av ”flash mobs”, där människor planerar en manifestation, genomför den på en offentlig plats och sedan låtsas som ingenting, är här. Den heter ”flash robs”, och går ut på att människor planerar rån mot en butik via sociala medier och sedan genomför dem i grupp, vilket gör det svårare för personal att gripa in. Detta rapporterar Wired.
Det första exemplet på denna nya trend inträffade i april, då ett tjugotal personer tillsammans stal varor till ett värde av $20 000 av en jeansaffär i Washington. Sedan dess har idén spritt sig i hela USA, och senast inträffade det i en Seven-elevenbutik i Silver Springs utanför Washington. Polisen Michael Chitwood säger till Delco Times att de förmodligen planerat stölden på en ”social mötesplats” tidigare under dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Christian says:

    Gammal ohederlig plundring alltså? Det intressanta är om det tillskrivs de eeebil sociala medier eller om det är dataspelens fel.
    Något med datorer är det i varje fall.

  2. Det här har hänt mot Statoil i Jönköping i samband med Dreamhack. Ett stort antal personer samarbetar och fyller macken och tar sen vad de vill ha. Dock försöker Dreamhack tysta ner. Vet inte om det hänt flera gånger eller vart man kan hitta info.