Flicka drabbad av cancer har gjort en "bucketlist" – men att trenda på Twitter ingår inte i den.

Det har tidigare hävdats att allt Ajour gör är att rapportera pseudonyheter som bara berör den pyttelilla promille av Sveriges twittrande mediaelit utgör. Det är naturligtvis bara dumheter. Jag har nämligen idag tittat närmare på det budskap som just nu sprids i hundratusentals tweets om den 15-åriga flicka som ska ha drabbats av cancer, och som en av hennes sista önskningar bett att få bli en trending topic på Twitter.

Jag kan lugna er tvivlande med att berätta att hon faktiskt finns, och heter Alice Pyne. Trovärdighetens främste väktare, den brittiska tabloiden The Sun, intervjuade henne i somras. Där berättar hon att hon kämpat mot cancersjukdomen Hodgkins lymfom, som ger sig på kroppens lymfsystem, i fyra år men inte tror hon kommer klara sig mer än ett år till. Inspirerad av filmen The Bucket List, där Jack Nicholson och Morgan Freeman spelar två dödsjuka personer som bestämmer sig för att göra en lista på saker att hinna göra innan de dör – eller ”kicks the bucket”, som ett engelsk uttryck för att dö lyder.
Alice Pyne bloggar om sin kamp och sin vardag, och finns på både Twitter och Facebook. På hennes lista hittar man vardagliga saker, som att få en massage eller att äntligen lyckas ta en bra bild med sin hund Mabel. Men också äventyrligheter som att simma med hajar och att träffa pojkbandet Take That. Det man dock inte hittar på hennes hinklista är att bli ett trending topic på Twitter. Det har hon faktiskt aldrig önskat, något hon själv bekräftar i en tweet där hon skriver att hon inte ens hade Twitter när hon upprättade sin bucket list.
Så, historien stämmer till 50%. Men jag tror personligen inte Alice skulle bli ledsen om hon fick bli ett trending topic – så retweeta away, och lämna en glad hälsning med hopp om bättring till henne om ni ändå är i farten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *