Arkiv för
thåström

20 februari

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Måndagarna klamrar sig fast som publiceringsdagen för mitt urval av veckans nya musik på Spotify. Kanske borde jag kalla det ”Ett urval av förra veckans…” istället? Oavsett, här finner du, som vanligt, ett brett spektrum av varan i fråga.
Det franska skivbolaget Kitsuné släppte sin andra samling med just fransk musik. Förlåt, fransk hipstermusik.
Efter tre framgångsrika singlar släppte Labrador underbarnet Amanda Mairs solodebut på Spotify, för att kort därefter dra tillbaka den och endast tillgängliggöra en sampler. Streamingskräcken sätter illavarslande spår.
Dubbelparet Tennis smashade surfpop, lobbade twee och stoppbollade sextiotal.
Till mångas besvikelse gick Islands från underhållning till allvar. Men de blev på allvar bra.
Saint Etienne återtog poptronen de ändå alltid suttit på.
Läs vidare →

23 januari

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Då är musikåret 2012 igång på allvar, och utbudet till den här veckans sammanställning av ny musik på Spotify är inte nödvändigtvis bättre, men större.
Eftersom jag är lite sen med sammanställningen av förra veckans nya musik på Spotify, så inleder jag med en försmak av den här veckan – med systrarna First Aid Kit, vars skiva ”The Lion’s Roar” släpptes på Spotify i dag. Vi såg dem på P3 Guld i lördags – tillsammans med andra svenskar som spelade nytt material, till exempel Markus Krunegård och Laleh.
Mer svenskt fick vi under veckan i form av svärtad, men glad(?), sambakärlek från Adventure Of,  Simian Ghosts poppotpurri samt The Whendays romantiska fägringar.
Läs vidare →