Apples mest irriterande problem för Mac är löst

NÖRDPOST! Jag har alltid ägt en PC, men i mediebranschen är Mac standard och jag har fått vika mig och gå över. Det har i många hänseenden varit ett fint möte. Jag gillar mycket att man till exempel på en Mac kan öppna locket på datorn och direkt vara igång.
Men sedan finns några saker som jag verkligen ogillar. Som hur Mac håller på och mästrar hur jag ska bete mig med datorn. Att de till exempel vägrar låta mig flytta filer som jag vill. Ska flytta en fil från en mapp till en annan har jag varit tvungen att 1) Kopiera filerna i den ena mappen och klistra in den i den nya mappen. 2) Sätta upp två fönster bredvid varandra och dra filen mellan mapparna. Som ett barn.
Men i dag hintar uppmärksamme @wennborg på att @pogue har haft en webcast i dag (länk?) där han tipsar om nya tips och trix i Macs senaste operativsystem Lion.
Och titta! Där finns en lösning till problemet!
Kopiera filen som vanligt (med cmd+c), men när du ska klistra in den använder du cmd+alt+v och VIPS så har du inte längre någon kopia kvar i den gamla mappen utan har faktiskt gjort en riktig flytt!
TACK Apple!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Daniel says:

  Underbart! Enda saken som jag stör mig riktigt mycket på på min Macbook. Ska genast testas 🙂

  • Måns Nilsson says:

   Morris har rätt. Det bästa med OS X är terminalen. Ja, nästan, då. Kombinationen av en certifierad UNIX och en driftsäker laptop som kan spela upp film och köra Keynote. Fullkomligt oslagbart.
   ”man mv” ++;

 2. Morris Packer says:

  Men Jack – rättmätig arvtagare tillsamman med Betongscout till SSWCs spökhistorier – du har missat en fundamental sak med Mac!
  UNIX!
  Öppna Terminal
  Flytta vilka filer du vill med kommandot mv
  (Ovan vid mv? – skriv man mv)
  Unix rules!
  /morris

 3. Jonas Lejon says:

  Är också Mac-användare sedan någon dag tillbaka efter att ha använt PC i hela mitt liv och är inte enbart positivt överraskad. Har haft otur med krasher hit och dit men sjukt snabbt operativsystem.

 4. morpheo says:

  Men vänta, Apple har seriöst inte haft ctrl+x/kringla+x -> ctrl+v/kringla+v?

 5. Sara says:

  Lätt största problemet skulle jag kalla kernel_task… Men visst att flytta filer kan vara jobbigt *ler*

 6. Robin says:

  Tack för detta, hade helt missat!

 7. Glenn says:

  Äntligen!
  Har som så många andra kört pc i många år (-95) men iochmed att jag köpte min första iPhone insett hur bra och enkelt mina Apple prylar pratar med varandra mer och mer gått över till alla Apples prylar. Och det här med att flytta saker är något som verkligen har irriterat mig som tusan så det här tipset tas tacksamt emot 🙂