Arbetsförmedlingen blir "Arbetsförnedringen" – igen

Medier som googlar loggar har Ajour tidigare skrivit om. Uppdrag granskning som letade logga efter Byggnads och fick med en med nazistsymbol och norska medier som fick med wtf-skyltar. Nu har det hänt igen.
I Barcelona, Spanien, pågår just nu jobbmässa, ”Acció de reclutament”, arrangerad av Universitetet i staden.  Arbetsförmedlingen är med på ett hörn och twittraren Frances Tuuloskorpo reagerade på infobladen. På håll ser det normalt ut:

Men så zoomar man in lite på loggan för Arbetsförmedlingen.

Hoppsan. Och det är inte bara ett lokalt fel. Även på konferenssajten har man lagt ut affischen med den, well, felaktiga loggan.
Uppenbarligen har någon med sämre språkkunskaper googlat sig till loggan. Även om just språkkunskaper inte alltid hjälper. För något år sedan gjorde SVT exakt samma sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Bloggbävningen says:

  Jag har en fråga till Emanuel och ni andra på Ajour – eftersom ni med glädje och bravur bevakar aktuella internetfenomen – vore det inte på sin plats med nån text om twitter-fenomenet ”BAKJOUR”?
  Jag tänkte först att de enbart var nån sorts väldigt smalt skämt som gick ut på att parodisera ”Ajour” specifikt – men med tiden har de ju utvecklats till en oumbärlig skrattspegel riktat mot twittersveriges ankdamm av mediemänniskor och pseudoebatter.
  Vem ligger bakom det? Är det Ajour som driver Bakjour? Hade t ex varit kul att veta.

  • Emanuel Karlsten says:

   Bra fråga! Jag kan inte svara för alla andra, men vi har nog aktat oss för att bli för interna. Och eftersom de behandlar just bara det interna så skulle det lätt kunna bli…jätteinternt. Men nej, vi ligger inte bakom någon annan sajt!