Arkiv för
svt

13 juni

Svenska youtubestjärnorna "I just want to be cool" plockas upp av SVT

screenshot 2013-06-13 kl. 11.03.09
SVT fortsätter att hämta stjärnor från Youtube. Efter succévärvningen av Gina Dirawi och William Spetz har de nu gett utrymme för trion ”I just want to be cool”. Gruppen består av ett gäng kompisar som regelbundet gör sketcher och publicerar på Youtube. Gruppen har inte riktigt nått samma publiksiffror som sina föregångare på Youtube, men snittar ändå på runt 150 000 visningar per avsnitt.
I just want to be cool börjar sändas på SVT play under hösten 2013.
Läs vår artikelserie om svenska youtubestjärnor här.

29 januari

Att vara kvinna i sportjournalistikens värld

Det finns många sammanhang där det finns väldigt starka manliga strukturer. En av dem är sportjournalistiken. Från att till ganska nyligen bestått av något i stil med 98% män kommer det glädjande nog fler och fler kvinnor till skrået, inte bara under förutsättning att de visat framfötterna (och mer därtill) på någon lista över de 69 sexigaste kvinnorna.
Men hur ser de manliga kollegorna egentligen på den här förändringen och hur villiga är de att ge plats åt kvinnorna när det kommer till kritan? Det kan man bara spekulera i, men dessa frågor väcktes onekligen till liv i morse när twittraren @emfilus fångade den här ögonblicksbilden i SVT:s nyhetssoffa, där sportpanelen, bestående av  SVT:s Jonas Karlsson, Aftonbladets Jennifer Wegerup och Expressens Mathias Lühr, tagit plats.
Screen Shot 2013-01-29 at 3.08.01 PM Läs vidare →

17 januari

SVT välkomnar hack och vill använda det själva

I veckan lanserade utvecklaren Ted Valentin ihop tjänsten som SVT play saknat – en sajt med en topplista över deras mest populära program och de bästa programmen som snart försvinner från SVT play. Ajour skrev om det då och SVT:s respons var inledningsvis trevande. Men nu har SVT omvärderat och tar emot det med öppna armar. De vill till och med implementera det på sajten. Läs vidare →

16 januari

7 januari

16 november

29 oktober

Tommy Ledberg om sin bloopersfilm: "Bara en dag på jobbet"

I Sverige är vi kanske inte helt bortskämda med att tv-journalister publicerar sina egna bloopers. Men det är just vad motorsportjournalisten Tommy Ledberg gjorde. När han under sommaren gjorde en cruisingfilm och stannade till i Dalarna blev allt…svårt.
http://youtu.be/popXl987stw

Foto: TommyLedberg.se


För Ajour berättar Tommy Ledberg att det var han själv som klippte ihop bloopers-klippet. Läs vidare →

14 september

Nu får youtubestjärnan William Spetz ett eget SVT-program

Här kan du se vår livesända intervju i efterhand:
https://www.youtube.com/watch?v=s-5Sc4zsS9c” frameborder=”0″ width=”420″ height=”315″>

Nu får den 16-årige youtubestjärnan William Spetz en egen humorshow i SVT play. ”Williams lista” blir en serie om tio program med William Spetz själv i huvudrollen. Därmed blir William Spetz den andra, efter Kristallenvinnaren Gina Dirawi, som handplockas från Youtube till SVT.
– Det är så overkligt, säger William Spetz till Ajour. Läs vidare →

1 september

Uppdrag granskning bildgooglade logga – fick med nazist-symbol

Den här är några dagar gammal, men så träffande att det bara måste noteras. Uppdrag granskning skulle i sitt senaste program visa upp några olika fackförbunds loggor. Grafikern bildgooglade fram loggorna, en efter en. När de kom till Byggnads var de två första träffarna för lågupplösta. Men den tredje funkade, klipp-och-klistra och in med den i reportaget. Resultatet blev det här: Läs vidare →

10 april

SVT play byggs om – här är de största nyheterna


SVT play bygger om. Med start i dag släpper de en öppen beta-version av den nya spelaren där vi får testa och tycka till.
SVT har i många avseenden lett och drivit utvecklingen av playtjänster i Sverige och har i dag över en miljon användare. De flesta uppdateringarna handlar om smartare teknik, men flera andra roliga nyheter också.
Här är de sju största nyheterna:
– Automatisk anpassning för olika skärmar
– Fingertoppskänsla
– En bättre videospelare för alla
– Tydligare information om programmen
– Bättre sökfunktion
– Ingen autostart
– Mobilen som fjärrkontroll!
Läs mer på SVT:s utvecklingsblogg.