SVT välkomnar hack och vill använda det själva

I veckan lanserade utvecklaren Ted Valentin ihop tjänsten som SVT play saknat – en sajt med en topplista över deras mest populära program och de bästa programmen som snart försvinner från SVT play. Ajour skrev om det då och SVT:s respons var inledningsvis trevande. Men nu har SVT omvärderat och tar emot det med öppna armar. De vill till och med implementera det på sajten.
På SVTi-bloggen skriver teknikchefen Frank Hoffsümmer att de älskar ”hacket
”Om du läser det här Ted och har lust och tid att komma förbi och hälsa på oss nästa vecka, så skulle jag gärna vilja prata med dig om du kan hjälpa oss att påskynda utvecklingen genom att implementera ditt hack inom SVT Play-tjänsten!”
När Ajour når Ted Valentin är han glad över den öppna famnen.
– De verkar väldigt vänligt inställda, vilket självklart är roligt.
Han hoppas nu kunna träffa SVT nästa vecka.
– Målsättningen med mitt hack var ju att folk ska kunna se bättre TV. Och jag tror att Svt har precis samma målsättning!
Kan det här bli ett sätt att få betalt för ditt arbete?
– Äsch, det handlar inte om pengar. Men: jag kommer att ta med mig ett budskap om öppenhet. Det skulle vara bra om SVT play hade ett API, så att fler kunde utveckla nischade, innovativa tjänster, i den publika nyttans namn.
Men får de låna din kod?
– Jag tror att dom har duktiga kodare själva, så dom behöver nog inte min kod. Men det ska bli kul att diskutera hur man kan få till mer innovation med SVT:s innehåll, säger Ted Valentin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Hmm says:

    Tumme!

  2. Två tummar upp. Kul att SVT ser positivt på tjänsten.

  3. […] web scraping (eftersom SVTPlay ännu inte har ett API). SVT har reagerat väldigt positivit och vill använda Teds lösning själva. Vågar man hoppas på både ett bättre SVTPlay och ett SVTPlay API […]