Arkiv för
utveckling

17 januari

SVT välkomnar hack och vill använda det själva

I veckan lanserade utvecklaren Ted Valentin ihop tjänsten som SVT play saknat – en sajt med en topplista över deras mest populära program och de bästa programmen som snart försvinner från SVT play. Ajour skrev om det då och SVT:s respons var inledningsvis trevande. Men nu har SVT omvärderat och tar emot det med öppna armar. De vill till och med implementera det på sajten. Läs vidare →

10 april

SVT play byggs om – här är de största nyheterna


SVT play bygger om. Med start i dag släpper de en öppen beta-version av den nya spelaren där vi får testa och tycka till.
SVT har i många avseenden lett och drivit utvecklingen av playtjänster i Sverige och har i dag över en miljon användare. De flesta uppdateringarna handlar om smartare teknik, men flera andra roliga nyheter också.
Här är de sju största nyheterna:
– Automatisk anpassning för olika skärmar
– Fingertoppskänsla
– En bättre videospelare för alla
– Tydligare information om programmen
– Bättre sökfunktion
– Ingen autostart
– Mobilen som fjärrkontroll!
Läs mer på SVT:s utvecklingsblogg.

14 mars

Nu får goda kommentarer bättre plats

I dag har vi släppt en ny funktion på Ajour. Mest gillade kommentar får en tydlig placering – redan överst i artikeln och på startsidan:

Sedan tidigare har man kunnat betygsätta alla kommentarer som postas på Ajour. Alla har en röst var och kan rösta upp eller ner en inkommen kommentar. Den kommentarstråd med högst snittbetyg hamnar överst i läsningen av kommentarerna.
Detta gör att läsningen av kommentarerna blir bättre. Allra tydligast blir det i kommentarstrådar som tenderar att svämma över av märkliga integrationskritiska kommentarer. Men precis som vi har ett straff för kommentarer som blir extremt nedröstade (de fälls ihop i botten av kommentarslistan) vill vi hitta sätt att belöna den som skriver en väldigt uppskattad kommentar.
Vårt första steg till det är att låta bästa kommentaren hamna överst i posten. Nästa steg? Tja, kanske att låta dagens mest gillade kommentar hamna överst på sajten, bredvid loggan, som en citatsnurra?