Arkiv för
Svt play

13 juni

Svenska youtubestjärnorna "I just want to be cool" plockas upp av SVT

screenshot 2013-06-13 kl. 11.03.09
SVT fortsätter att hämta stjärnor från Youtube. Efter succévärvningen av Gina Dirawi och William Spetz har de nu gett utrymme för trion ”I just want to be cool”. Gruppen består av ett gäng kompisar som regelbundet gör sketcher och publicerar på Youtube. Gruppen har inte riktigt nått samma publiksiffror som sina föregångare på Youtube, men snittar ändå på runt 150 000 visningar per avsnitt.
I just want to be cool börjar sändas på SVT play under hösten 2013.
Läs vår artikelserie om svenska youtubestjärnor här.

17 januari

SVT välkomnar hack och vill använda det själva

I veckan lanserade utvecklaren Ted Valentin ihop tjänsten som SVT play saknat – en sajt med en topplista över deras mest populära program och de bästa programmen som snart försvinner från SVT play. Ajour skrev om det då och SVT:s respons var inledningsvis trevande. Men nu har SVT omvärderat och tar emot det med öppna armar. De vill till och med implementera det på sajten. Läs vidare →

16 januari

10 april

SVT play byggs om – här är de största nyheterna


SVT play bygger om. Med start i dag släpper de en öppen beta-version av den nya spelaren där vi får testa och tycka till.
SVT har i många avseenden lett och drivit utvecklingen av playtjänster i Sverige och har i dag över en miljon användare. De flesta uppdateringarna handlar om smartare teknik, men flera andra roliga nyheter också.
Här är de sju största nyheterna:
– Automatisk anpassning för olika skärmar
– Fingertoppskänsla
– En bättre videospelare för alla
– Tydligare information om programmen
– Bättre sökfunktion
– Ingen autostart
– Mobilen som fjärrkontroll!
Läs mer på SVT:s utvecklingsblogg.

2 januari

Årets youtubeklipp nu tillgänglig som längre film på SVTplay

Du minns Baby trashes bar in Las palmas? Svenska Johannes Nyholms youtubeklipp som tog världen med storm och som tog bronspengen i Ajours genomgång över årets största youtubeklipp.

Nu är hela filmen, en kortfilm på 14 minuter, tillgänglig att se på SVTplay! Igår sändes det på svt2 och finns nu att klicka sig in på i en månad framöver. Med 13 miljoner youtubevisningar borde Johannes ha underlag att göra hela filmen till samma succé. Avgör själv här:
http://svtplay.se/v/2658052/kortfilm__las_palmas