Biltema på Facebook: Vår konkurrent säljer våra produkter


I ett Facebook-inlägg i dag anklagar varuhuset Biltema sin konkurrent Jula för att sälja Biltemas produkter – med en överklistrad logotyp. Som bevis har man publicerat en bild där det är tydligt att någon satt en klisterlapp över Biltemas logga. På Facebook skriver Biltema:

Det har kommit till vår kännedom att Jula säljer en av våra produkter, Glidhammare art.nr 19906, med en etikett klistrad över vår Biltema-logotype. Vi är givetvis stolta över vår kvalité men är förvånande över att andra affärer köper in våra produkter för att sälja som sina egna – med den enda skillnaden av ett påslag på 90 kronor. Om inget annat visar det att våra kunder gör ett klokt val som handlar hos oss!

När Ajour når Jula för en kommentar känner de till saken, men menar att det inte är deras fel.
– Det är leverantören som stoppat in vår produkt i en förpackning som biltema har, sedan har leverantören satt över en klisterlapp, säger Joachim Frykberg, vd på Jula till Ajour.
Enligt honom har Jula skickat tillbaka produkten till leverantören så snart de upptäckte misstaget. Han skrattar åt Biltemas formulering från Facebooksidan.
–  Det är ju vackert. Nä, men vi har ju varit i kontakt med leverantören. Vi tycker givetvis att det är jättetråkigt att det händer. För vi har en egen Jula-kartong.
Enligt Biltema är enda skillnaden på produkten att ni har ett högre pris. Det stämmer inte?
– Vi har en egen produkt, som leverantören lagt i lådan.
– Vet inte vad jag ska säga, vi har liknande produkter, du får nog fråga Biltema varför de säger så.
Hur stor är skillnaden? Går det ens att se skillnad som vanlig lekman?
– Det kan jag inte svara på rak arm. På just den produkten får jag nog kolla upp det, säger Joachim Frykberg till Ajour.
Uppdaterat: Lite senare hör Joachim Frykberg av sig igen och tar tillbaka att det skulle vara olika produkter. I ett sms meddelar han: ”Jag har kontrollerat och denna produkt är likadan som Biltemas. Bara så att fakta stämmer”.
Ajour har förgäves sökt en talesman från Biltema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Som frekvent kund i båda varuhusen kan jag bekräfta vad Biltema säger. Väldigt ofta exakt samma produkter till olika pris. Och då är ändå inte Jula dyra jämfört med exempelvis Bygg-Ole, Fredells, Coop Bygg osv som även dessa ibland säljer samma produkter.

  2. David says:

    Kan ni inte uppdatera lite oftare, eller ändra namn från ajour till förövrigt.

  3. Johan says:

    Denna produkt har så låg kvalite att den knapt håller att plocka upp ur kartongen, skit helt enkelt.