Blickarna hos kungafamiljen när Jimmie Åkesson var på besök

Det här var några dagar sedan, men jag fick publiceringsrättigheterna till bilden först nu. Så jag tyckte ändå det var värt att publicera. För jag älskar den här bilden.
Den är tagen av hovets egen fotograf i samband med den obligatorisk lunch kungen har med nya riksdagspartiers ledare. Och tydligen har det inte hunnits med någon lunch med SD. Förrän nu.
Man kan ana en del spänning inför mötet. Men ingenting sammanfattar känslorna så bra som den här bilden. Jag sitter och tittar på den här bilden länge, länge. Kungens sammanbitna, nästan rädda min. Silvias suckande, Victorias ”få det överstökat”, Daniels ”ja, hjälp, nu kör vi bara”. Ovanpå det här en Jimmie Åkesson som är så stolt så han spricker!
Allt säkert väldigt slumpmässigt, men som i sammanhanget blir så…haha, komiska!

Foto: Kungahuset.se (copyright - lånad med tillstånd)


Uppdaterat: Missa för guds skull inte kommentarerna! Bland annat den som tipsar om hur det såg ut när Juholt var på besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

33 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Dennis says:

  Tja, de brukar i och för sig se halvgalna ut på bild.

 2. Sannerligen.
  En bild säger mer än tusen ord.

 3. Ljung says:

  Haha, tänkte som Dennis här nedan. Sedan ser det ut som Åkesson försöker hålla armarna på samma sätt som Kungen och Daniel, utan att riktigt lyckas (blir någon mellanting mellan det och hur Sylvia håller sina armar)…

 4. 2000aldrig says:

  Kung Carl Gustaf önskar God Jul
  2000aldrig´s adventskalender, lucka 7
  http://bit.ly/tndJA7

 5. Paulina says:

  Dennis: Haha, har också bloggat om kungafamiljens miner en gång för länge sedan. Bilden jag bloggar om är tagen från en officiell kalender som säljs för dyra pengar (sic!). http://mrspauspling.blogspot.com/2008/02/kungafamiljen-burde-se-gladare-ut.html

 6. Jonas Lundström says:

  Sjukt roligt, jag älskar din analys också. Har inte skrattat så mycket på hela veckan, tack.

 7. Christian Gillinger says:

  Ahhh, det magnifika tomrum som Kungen och Silvia lägger mellan sig och Jimmie. Och hur Kungen, Viktoria och Daniel liksom trycker ihop sig där på högerkanten.
  Särskilt om man ser hur mysigt det var med Juholt:
  http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aretsaktuellahandelser/kungaparetgavlunchforpartiledarehakanjuholt.5.70e7de59130bc8da54e800011664.html
  Om jag inte visste vilka det var skulle jag förmodligen tro att Jimmie var någotslags chef och att de andra väntade på ett besked om nedskärningar.

 8. Sonja says:

  älskar kompletterande bildanalyser som folk skrivit här bland kommentarerna.

 9. Roger says:

  Så den är på riktigt? Den ser helt fake ut. Tror ni Jimmys mamma har strukit och pressat sin sons kostymen kort tid?

 10. Barbara Landt Ifvarsson says:

  Alla utom Prins Daniel är väl sas invandrare 1 eller andra generationen. Prins Daniel har Gjort en klassresa som inte många känner till hur det är att befinna sig i en sådan livssituation, Fram för mångfald, det ser vi på bilden….

  • Örjan says:

   Tänker jag ofta på i samband med retorik från SD-anhängare. Hur många % nej promille svenskt blod i kungafamiljens ådror?
   OK uppvuxna i, och influerade av svensk kultur.
   Kan väl tänka mig att kungafilmen inför denna bild kommit överens om /rekommenderats att inte le.

 11. Nina says:

  Kan även tänkas vara en dålig fotograf, dålig tajming, trötthet, eller annat.

  • Roger says:

   Kan också vara som så att pressansvarig på hovet har sagt, när Jimmy från SD kommer så ska ni absolut inte le eller skratta det sänder fel signaler. Eller det där du skrev.

 12. Lillerbi says:

  Snart vänder de blad…
  Från kungens kaffeflickor till drottningens satsning på släktforskning via Sydamerikas kaffefarmer.
  Eller var det en liten fabrik i Tyskland som ägdes av judar…

 13. […] byttes ramaskriet ut mot asgarv. I alla fall på sociala medier. Det hela sammanfattas rätt bra av Emanuel Karlsten: ”Kungens sammanbitna, nästan rädda min. Silvias suckande, Victorias ”få det […]

 14. Sonja says:

  Återkommer hela tiden till bilden känner jag. Kungen ser ut som en vaxdocka.

 15. musik ulrika says:

  Visst ser man att Åkesson försöker ”putta iväg” den senast invandrade ur resten av gruppen? Det spelar ingen roll att kungaparet faktiskt brukar stå så. Här får det en helt annan mening. Se på Daniels lätt höjda ögonbryn, ett överklassmanér han lagt sig till med som passar utmärkt i detta samanhang.
  Viktoria har samma klänning som på Juholtbilden men borta är alla smycken. Hon har rätt: det här var ingenting att fira.
  Apropå kläder: Silvias gröna färg på Juholtbilden (påminner om healing vilket väl mannen i fråga kan behöva) är nu ersatt av en ytters formell sober ton. Kungen har slips i samma färg. Silvias tydliga kroppspråk med händerna signalerar: ”jag är stängd och bjuder inte in till kommunikation”.
  T o m ljuset i rummet är dämpat. Så lämpligt!
  Ja säger då det.

 16. Maria Unroth says:

  Åtminstone visar bilden symboliskt kroppsspråk med avståndet gentemot Åkesson

 17. Anonym says:

  Tycker det absolut roligaste är att Silvia är den enda som står på Jimmies ”sida” 🙂

 18. Jonas says:

  En demokratiskt vald partiledare möter en icke demokratiskt vald statschef. Undrar varför han ser så nöjd ut?

  • Simon says:

   Visst är det så…
   Snart har kungen lika ”lågt” förtroende som SD har ”högt”…?
   Ska man skratta eller gråta?
   Intressant på tal om SD och demokrati att SD inte är med på Nobelfesten, men det är diktaturen Nordkorea … och Kungen….

 19. […] roligaste står Ajour för med bildanalysen efter Jimmy Åkessons besök hos kungafamiljen. Missa inte kommentarerna och länken till bilden på Juholts besök. Share this:TwitterLike […]

 20. Johan E says:

  ”tur” för ”oss” att Silva inte är Svensk annars hade vi väl haft en super stolt kung på denna bild. Precis som den Armeniska amiljen som belv utvisad häromdagen så verkar många sympatisera med SD tills en kärleksfull familjen blir utvisad framför näsan på svenska. Först då verkar dem förstå det brutal i en fremlighetsfientlig politik.

  • hemligt says:

   Ja, du menar som när ett invandrargäng misshandlar en småbarnspappa till döds i Ludvika?

  • Simon says:

   Undra om ngn av de journalister som skrivit om den Armeniska familjen eller andra som kommenterar den har läst Migrationsdomstolen dom..
   Jag har gjorde det nyss för att bilda mig en egen uppfattning.
   Borde flera göra

  • Frank says:

   Du är verkligen tragikomisk. Snacka om att inte kunna bilda sin egen uppfattning. ”Aftonbladet säger det är fel, då måste det vara fel”, du verkar missa poängen att de bröt lagen i tio år…
   Håll dig till skvallret om linda rosing i fortsättningen!

 21. […] LÖRDAGSTANKAR. Att tänka annorlunda eller olika är förbjudet i Sverige. Nationalismen är farlig, vilket kungafamiljen som är kronbärare i Svea Rike också tycker med sina miner. […]

 22. […] har slagit besöksrekord, vilket vi såklart är väldigt stolta över. Veckans viral var denna bild på kungafamiljen och Jimmie […]

 23. Robin says:

  Det handlar om media. ”Ge fan i att tala ut bra saker på SD iaf se glad ut på bild med Åkesson.” Hatkampanjer har spridits mycket om partiet så det är väl inte så konstigt att reaktionerna blir sådana automatiskt, tror inte kungafamiljen vågade se glad ut inför kameran.

  • UgLyBastard says:

   haha sicken tomte du är.
   ”vågade inte se glada ut”
   Du tror inte att det kan ha med verkligheten att göra och att dom inte ÄR glada?
   nej, allt är bara ett spel för galleriet, precis som ditt rudimentära liv.

 24. Marcus says:

  Kan det vara så enkelt som att Juholt är en roligare gäst än Åkesson? Jag är SD-are, men skulle hellre bjuda hem supermariosossen än Åkesson. Ni andra är bara förblindade av ert politiska hat åt olika håll. Sluta försöka läsa mellan raderna, ni failar bara.