Så hamnar du aldrig mer på en pinsam Facebookbild från en fest

I veckan skrev jag en text i DN om fotoförbud på förskolor i Linköping, på grund av fotograferande och framförallt föräldrar som delar bilder hejvilt på Facebook. Efter det har jag fått det här klippet skickat till mig flera gånger.
Det är ett argentinskt ölföretag, Norte, som har skapat en helt osannolik tjänst – fotoblockaren. Den fungerar ungefär som de här fusknummerplåtarna man kan sätta på bilen för att förhindra fortkörningsböter.
Helt enkelt: När du är på fest och den där jobbiga personen dyker upp som alltid ska fota dig i pinsamma situationer och lägga ut dig på Facbeook – håll din öl i fotoblockerarmuggen. Det är en mugg som både kyler din öl och samtidigt känner av när någon fotar dig med blixt – och blockar bilden genom att dra iväg en blixt tillbaka. Bilden blir överexponerad och därmed syns du inte på bilden! Smart! Kul! PR-kupp? Javisst! Mer hos till exempel Gizmodo
Se reklamfilmen här:
http://www.youtube.com/watch?v=gPm7iWo0Tg4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Jan Ainali says:

  Helt enkelt är det ju inte, eftersom att den inte finns att köpa någonstans. Eller?

 2. Hmm says:

  Ha ha, gillar idén skarpt.Tycker folk som lägger upp bilder på andra utan att fråga är extremt oförskämda.

 3. Roger says:

  Hahaha fan vad vilken kul grej. Synd att jag aldrig går ut eller går på fest, skulle behövt en när jag var ung… men vänta nu då fanns ju inte Facebook etc… … …

 4. Petrus says:

  Underbar grej. Precis vad jag velat haft när jag är på krogen.
  *Jag kopierade texten om hur det funkade och la upp på min FB, hoppas det är okej. Jag skrev att texten är från ajour.se. Säg till om jag ska ta bort det.