Det är inte för att det är jul som butikshyllorna gapar tomma på kanel

Ännu inte så stort i Sverige, men väl på andra sidan Atlanten är The Cinnamon Challenge en populär sport. Ta en matsked mald kanel och svälj utan att spotta ut något, kräkas, svimma, blåsa ut det genom nästan eller andra former av elände. Borde inte vara så svårt va?
Det finns en hake – kanel absorberar fukt likt inget annat. Reaktionen som man ser hos de flesta benämns med termen ”Dragon Breath” och uppkommer när den kanel som inte fastnat på slemhinnor i en kraftfull exhalering lämnar munnen.

Enligt sägnen startade det hela när en skandinav postade en film till YouTube 2006 och därefter har det gått upp och ner i popularitet. Oklart om det är kopplat till säsong eller sker rent spontant.
Just nu verkar vi se den största peaken sedan 2007 och med stor sannolikhet kommer det att bli ännu värre innan det blir bättre eftersom den här video har blivit tokviral sedan den postades i helgen.
http://www.youtube.com/watch?v=NzSgih0tBfo
Det finns så klart ett antal klipp till väl värda att spendera morgonen med – kanske den här på en pojke som full av föväntan kastar sig över den malda barken eller varför inte den här multi-failen.
Självklart finns det även en sida som samlar ett gäng klipp – CinnamonChallenge.com.
När ni letar efter saker att roa er med på julafton – don’t try this at home.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Var ett riktigt bra practical joke innan det blev känt, man slog vad att en person inte kunde svälja en tesked/matsked med kanel. Ingen visste kanelens uttorkade effekt och man kunde få sig ett gott garv och vinna en öl eller så.

  2. 2000aldrig says:

    Vi vill se Kalle Moraeus göra det stuntet i TV på julafton!
    Är det förresten inte dags för SVT att välja en julvärd som ger folk vad de vill ha… Sex, sprit och förnedring!
    http://bit.ly/rKjOF2