Efterlyste och fann ägare av semesterbilder – via Facebook

45342_10151276517642793_578580988_n
Danska Rikke Harritsø Hansen och Anitha Winther hittade plötsligt ett gäng semesterbilder i Anitha Winthers telefon. Det var på en familjs semesterresa och för Anitha och Rikke är det ett mysterium hur de har hamnat där. Men än värre – hur skulle de komma tillbaka till ägaren?
Rikke Harritsø hade sett hur polisen i Danmark använt Facebook för att få tag på ägare av olika saker och tänkte att hon kunde göra samma sak.
– Jag tyckte det vore synd om familjen om de hade förlorat sina semesterbilder, därför postade jag bilderna, säger Rikke Harritsø till Ajour.
Hennes kompis Antiha Winther var först att lägga ut bilden, men det var när Rikke Harritsø återpublicerade bilden sent i lördags kväll som det tog riktig fart. På ett dygn hade bilden delats över 7 000 på Facebook tillsammas med Rikkes efterlysning.
Snart hade det spridits över gränsen till Sverige, där det nådde sin ägare – en svensk familj.
– Bilden har verkligen spritts hit och dit, säger Rikke Harritsø, som ännu inte vill inte uppge ägarens namn.
Hon uppger att ägaren tog hela saken med ro, men Rikke funderade själv mycket innan hon publicerade bilden. Hon menar att så många andra använder sociala medier för att göra ont, så det är en balansakt att se till att det hon själv postar inte kan användas till det.
– Men det är också ett ganska nytt sätt att hitta saker eller människor. Men tanken att använda sociala medier för det tycker jag är god. Som vi sett idag så fungerar det väldigt bra. Jag tror vi får vänja oss vid det, säger Rikke Harritsø.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. JohanR says:

  Balansakt indeed. Superbra sätt att t.ex hitta folk med dold identitet eller andra som håller sig gömda pga hot och våld..

 2. Petra says:

  Men. Vi fick inte svar på den viktigaste frågan. Hur hade bilderna hamnat i deras telefon? 🙂

  • Emma says:

   I texten till bilden står det att deras SD-kort har råkat hamna i den danska kvinnans telefon under en reparation, alltså har verkstaden råkat göra fel, klumpigt som attan…